Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Ευρώπη: Το 2024, οι άνω των 65 θα είναι περισσότεροι από τους κάτω των 15 ετών

Το 2024, οι άνθρωποι ηλικίας άνω των 65 ετών θα είναι περισσότεροι από τους κάτω των 15 ετών στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

 

Σε παγκόσμια κλίμακα, αυτό αναμένεται να συμβεί 60 χρόνια αργότερα, γύρω στο 2064, σύμφωνα με τις προβολές του ινστιτούτου Our World in Data.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ευρωπαϊκός κλάδος του ΠΟΥ, στον οποίο περιλαμβάνονται 53 χώρες, «η τάση αυτή είναι συνώνυμη με νέες κοινωνικές, οικονομικές και υγειονομικές προκλήσεις».

Για να μετριασθεί ο αντίκτυπος της γήρανσης του πληθυσμού, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καλεί τις αρχές να λάβουν μέτρα για να «επιτραπεί στους ηλικιωμένους να διαφυλάξουν και να βελτιώσουν τη σωματική και την ψυχική υγεία τους, την ανεξαρτησία τους, την κοινωνική ευημερία τους και την ποιότητα ζωής τους».

Μεταξύ των συστάσεων που απευθύνει, ο παγκόσμιος οργανισμός προκρίνει μια ισορροπημένη διατροφή και σωματική άσκηση για τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα.

«Μια ακόμη πιο έντονη σωματική δραστηριότητα μπορεί να μειώσει κατά 35% τον κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία», υπογραμμίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
naftemporiki.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Γιατί σουβλίζουμε αρνί την Κυριακή του Πάσχα – Οι ρίζες του εθίμου

lazaros lazaros

Λήξη συναγερμού για τους τραυματίες της συμπλοκής στο Βερολίνο

lazaros lazaros

Στην τελετή έναρξης του World Boccia 2023 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

lazaros lazaros