Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΚΑΙΡΟΣΡοή ειδήσεων

Εύβοια Φίδι Κολυμπάει στην Θάλασσα και Προκαλεί Αναστάτωση.

Αναστάτωση αλλά όχι ευτυχώς πανικό στους παραθεριστές της Εύβοιας, ένεκα της ακίνδυνης κατά βάση φύσης του, προκαλεί ένα φίδι, σωστός λουόμενος που προτιμά να αράζει το τελευταίο διάστημα στην παραλία του Αλμυροποτάμου.

Πρόκειται για δεντρογαλιά, φίδι το οποίο ως γνωστόν θεωρείται ακίνδυνο το οποίο και ειδικότερα μπαινοβγαίνει στη θάλασσα έχοντας εγκλωβιστεί επί της ουσίας στα βράχια μώλου της περιοχής.

Στο σημείο έφτασε άμεσα ο πρόεδρος της Κοινότητας Χρήστος Γκότσης που προσπάθησε να πιάσει το φίδι μέσα από τα βράχια.

Δεν έχει καταστεί εφικτή μέχρι στιγμής η απομάκρυνση από το σημείο.

Σε κάθε περίπτωση η παρουσία του στο σημείο προκαλεί άγχος και ανασφάλεια στους πολίτες που κάνουν τα μπάνια τους στο σημείο αφού την παραλία επισκέπτονται παιδιά τα οποία πολύ συχνά, τις τελευταίες ημέρες το συνάντησαν μπροστά τους.

Η δεντρογαλιά (λέγεται και ζαμενής επιστημονική ονομασία “τυρία η δάλειος”, Hierophis gemonensis) είναι ανιοβόλο φίδι της οικογένειας κολουβρίδες της τάξης Λεπιδωτά.

Φθάνει σε μήκος τα 120 εκ και έχει μικρό κεφάλι, χρώμα λαδί με μαύρα στίγματα στη ράχη του και άσπρο στην κοιλιά. Η ουρά του είναι πολύ λεπτή και φτάνει τα 30 εκ. Κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.

Ζει σε δάση και ξηρές περιοχές της νότιας Ευρώπης, της Μικράς Ασίας, της Δαλματίας και της Νοτιοδυτικής Ασίας.

Ειδικότερα στην Ευρώπη, απαντάται στην Αλβανία, στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, στην Ιταλία, στο Μαυροβούνιο, στη Σλοβενία, στην Ελλάδα (σε νησιά όπως στην Κρήτη, την Εύβοια, στα Κύθηρα και στα Επτάνησα) και στην Κροατία.

Η τροφή του περιλαμβάνει μικρά ερπετά και τρωκτικά αλλά και πτηνά. Ο ζαμενής δεν θεωρείται επικίνδυνο φίδι από την άποψη ότι δεν έχει δηλητήριο, ωστόσο μπορεί να επιτεθεί στον άνθρωπο εάν απειληθεί άμεσα, η αρπαχτεί.

 

 

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που η Εύβοια αναστατώνεται από την παρουσία φιδιού αφού μόλις στις αρχές του μήνα, αντιδήμαρχος συνειδητοποίησε πως κολυμπά δίπλα σε ένα τέτοιο ερπετό.

Ξαφνικά είδε ένα φίδι να είναι μέσα στη θάλασσα και όπως ήταν φυσικό τρομοκρατήθηκε.

Βγήκε από το νερό και είχε το θάρρος να τραβήξει βίντεο.

 

 

«Δεν μου έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, έσπαγα σοκ», είπε στο evima.gr

evima.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Τι είναι το κρέας που «καλλιεργείται» στο εργαστήριο και γιατί το απαγορεύει η Ιταλία;

lazaros lazaros

Σε εξέλιξη το έργο αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου Δελφών

lazaros lazaros

Το 2023 από ψηλά – Η χρονιά της φωτιάς και του νερού μέσα σε 5 συγκλονιστικά λεπτά

lazaros lazaros