Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Φρέντι Μπελέρης: Οι αλβανικές αρχές τον καθαίρεσαν από δήμαρχο Χειμάρρας

Στην καθαίρεση του Φρέντη Μπελέρη από δήμαρχο Χειμάρρας προχώρησαν οι αλβανικές αρχές.

Την απόφαση έλαβε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Αλβανίας.Μετά από αυτή την εξέλιξη αναμένεται να προκηρυχθούν νέες εκλογές.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, τα Τίρανα συνέχισαν την προκλητική στάση, με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, να μεταφέρεται σαν να είναι ποινικός κρατούμενος από τις φυλακές στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, προκειμένου να αποφανθεί αν είναι έκπτωτος από το αξίωμά του.

Μάλιστα, στο βίντεο που κυκλοφόρησε από αλβανικά ΜΜΕ φαίνεται ο εκλεγμένος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. συνοδεία τεσσάρων αστυνομικών να αντιμετωπίζεται σαν ποινικός κρατούμενος.

Φρέντης Μπελέρης: Κατέθεσε δύο αιτήματα για την αποφυλάκισή του

Στο μεταξύ, δύο αιτήματα για την αποφυλάκισή του κατέθεσε ο Φρέντης Μπελέρης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το himara, η πλευρά του δημάρχου Χειμάρρας και εκλεγμένου ευρωβουλευτή με τη ΝΔκατέθεσε στο Πρωτοδικείο του Φιέρι αίτημα για πρόωρη αποφυλάκιση υπό όρους. Σύμφωνα με την αλβανική νομοθεσία, πρόκειται για κάτι δικαιούνται όσοι έχουν εκτίσει τα 2/3 της ποινής τους και έχουν καλή διαγωγή κατά την διάρκεια της κράτησης τους (άρθρο 64 του ποινικού κώδικα και Άρθρο 38 του νόμου 79/2020). Ο μέσος όρος εξέτασης των αιτημάτων αυτής της φύσεως είναι από 20 έως 30 ημέρες.

Όσον αφορά το δεύτερο αίτημα, έγινε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο για αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι να εξεταστεί η προσφυγή κατά της απόφασης του Εφετείου. Το αίτημα αυτό εξετάζεται σε διάστημα 3-5 ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φρέντι Μπελέρης, σε περίπτωση που τα δύο αιτήματα πέσουν στο κενό, θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι τον Οκτώβριο, αφού η απόφαση του Εφετείου των Τιράνων επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση για φυλάκιση δύο ετών.

dailypost.

Σχετικές αναρτήσεις

Σάλος με δήλωση του πάπα Φραγκίσκου για τους γκέι στην Εκκλησία: «Έχουμε ήδη πολλούς από δαύτους»

lazaros lazaros

Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat για το 2022 για την πορεία των τιμών της αγροτικής γης στην ελληνική επικράτεια

lazaros lazaros

Αυτός ο δήμος δεν εκχωρείται ούτε Μυκονοποιείται. Σας το υπογράφω.

lazaros lazaros