Ανατολική Αττική
ΔιάφοραΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η υπεροχή της Ελλάδας με την αγορά των F-35 βάζει την Τουρκία σε… κόλπα – «Μέχρι το 2026 Θα αγοράσει 40 Eurofighter» γράφει η Milliyet

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Milliyet, η Τουρκία μέχρι το 2026, έβαλε στόχο να αποκτήσει 40 αεροσκάφη Eurofighter Typhoon μέχρι το 2026.
Η υπεροχή της Ελλάδας στο Αιγαίο, έχε καιρό θορυβήσει την Τουρκία, η οποία προσπαθεί να βρει τρόπους «να βγει μπροστά» πριν η Ελλάδα αποκτήσει μαχητικά αεροσκάφη F-35 το 2028.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Milliyet, η Τουρκία μέχρι το 2026, έβαλε στόχο να αποκτήσει 40 αεροσκάφη Eurofighter Typhoon μέχρι το 2026.
Σύμφωνα με όσα επικαλείται ο τουρκικός τύπος, η Ελλάδα είχε παραγγείλει 24 πολεμικά αεροσκάφη Rafale από τη Γαλλία. Σύμφωνα με πληροφορίες που αντικατοπτρίζονται σε πηγές, παραδόθηκαν στην Ελλάδα 8 αεροσκάφη Rafale, εκ των οποίων δύο νέα και έξι μεταχειρισμένα.
Μάλιστα το άρθρο αναφέρει ότι η Ελλάδα υπέβαλε αίτηση στις ΗΠΑ για 24 F-35 στα τέλη του 2019. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Θα λάβουμε τα πρώτα F-35 το 2028».

milliyet

Η τουρκική Πολεμική Αεροπορίαδιαθέτει 244 αεροσκάφη F-16 με επίπεδα Block 30, Block 40 και Block 50. Εάν εγκριθεί από τις ΗΠΑ η πώληση 40 F-16 και 79 κιτ εκσυγχρονισμού με επίπεδο Block 70, ο αριθμός των αεροσκαφών επιπέδου Block 70 θα είναι 119. Ωστόσο, ακόμη και αν επιτραπεί η πώληση 40 αεροσκαφών, υπάρχει πιθανότητα τα αεροσκάφη αυτά, που θα παράγονται στις ΗΠΑ, να αργήσουν να φτάσουν στην Τουρκία και να μπουν στο απόθεμα.

Ο ρόλος του Βερολίνου

Πάντως πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας παραδέχονταν ότι «η Γερμανία αρνείται την παραχώρηση των Eurofighter λόγω της Ελλάδας».

«Η ένταση της Τουρκίας με την Ελλάδα φέρνει τις αντιρρήσεις του Βερολίνου» εξηγούσε το τουρκικό δίκτυο NTV.

Milliyet

Milliyet

πηγη:newpost

 

Σχετικές αναρτήσεις

«Σπάει ταμεία» το ελληνικό σούπερ μάρκετ που δουλεύει 24ωρο

lazaros lazaros

Έπειτα από αίτημα του Δημάρχου Ραφήνας -Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνου, μας ζητήθηκε να καθαρίσουμε από τα άλατα το περιπολικό σκάφος του λιμενικού το οποίο ελλιμενιζεται στο λιμάνι της Ραφήνας.

lazaros lazaros

Γερμανία: Δοκιμασία… υπομονής ο πληθωρισμός

lazaros lazaros