Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

FT για Γλυπτά Παρθενώνα: Η σιωπή της Αθήνας για τις κλοπές δείχνει deal

Η Ελλάδα δεν επιτέθηκε στο Βρετανικό Μουσείο για τις πρόσφατες κλοπές, καθώς πιστεύει ότι είναι κοντά μια συμφωνία για μεταφορά των Γλυπτών του Παρθενώνα, αναφέρουν βρετανικές πηγές στους Financial Times.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου «είπε στους συναδέλφους του ότι είναι καθησυχασμένος ότι ο Μητσοτάκης, ο οποίος χειρίζεται προσωπικά τις διαπραγματεύσεις για τα γλυπτά 2.500 ετών, δεν έχει επιτεθεί στο Βρετανικό Μουσείο για τις κλοπές».

«Μπορείτε να διαβάσετε πολλά στη σιωπή», είπε πηγή από το Βρετανικό Μουσείο που επικαλούνται οι FT. «Υπήρξε σημαντικός περιορισμός στην καρδιά του ελληνικού κράτους». Ένας γνώστης του μουσείου είπε, πως ήταν σημάδι, ότι η Αθήνα πιστεύει μια συμφωνία να είναι κοντά.

 

Οι Financial Times φιλοξενούν δήλωση Έλληνα κυβερνητικού αξιωματούχου που είπε: «Παρακολουθούμε στενά τις εκδηλώσεις στο Βρετανικό Μουσείο και όπως άλλοι στην πολιτιστική κοινότητα είμαστε συγκλονισμένοι από το μέγεθος της κλοπής.

«Αυτά τα ζητήματα δεν έχουν άμεση σχέση με την εκστρατεία μας για το νόμιμο δικαίωμα μας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, η οποία συνεχίζεται αμείωτη».

Εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι αυτό το είδος μακροπρόθεσμης συνεργασίας θα επιτύχει τη σωστή ισορροπία μεταξύ της κοινής χρήσης των μεγαλύτερων αντικειμένων μας με το κοινό σε όλο τον κόσμο και της διατήρησης της ακεραιότητας της απίστευτης συλλογής που διατηρούμε στο μουσείο».

Ο Λόρδος Εντ Βέιζι, πρώην υπουργός Πολιτισμού του Ηνωμένου Βασιλείου που ηγείται εκστρατείας για την επιστροφή των Γλυπτών στην Ακρόπολη, ισχυρίζεται ότι το κλίμα για μια συμφωνία για τα γλυπτά του Παρθενώνα είναι το καλύτερο από ό,τι ήταν εδώ και 200 χρόνια.

«Το Βρετανικό Μουσείο έχει έναν διορατικό πρόεδρο. ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει πλειοψηφία και πλήρη θητεία. και το μελλοντικό σχήμα της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι σαφέστερο σε 18 μήνες», είπε στους Financial Times ο Λόρδος Βέιζι.

πηγη:euro2day

Σχετικές αναρτήσεις

Η πρώτη μαύρη τρανς βουλεύτρια στο Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου

lazaros lazaros

Δ.Ο.Π.Α.Π. Ραφήνας Πικερμίου. Η εβδομάδα κλείνει με ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο επιλεγμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις σε Ραφήνα και Πικέρμι.

lazaros lazaros

Ηλεία: Νεκρή η αγνοούμενη που παρασύρθηκε από χείμαρρο.

lazaros lazaros