Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Γαλλία: Ένταση με γυμνόστηθες ακτιβίστριες σε συγκέντρωση του εκλεκτού της Λεπέν

Ένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του «εκλεκτού» της Μαρίν Λεπέν, Ζορντάν Μπαρντελά όταν γυμνόστηθες ακτιβίστριες άρχισαν να φωνάζουν πως η Ευρώπη είναι «φεμινιστική και δεν ανήκει στους φασίστες».

Οι γυναίκες σηκώθηκαν όρθιες και φώναξαν «για μια φεμινιστική, όχι φασιστική, Ευρώπη», πριν απομακρυνθουν από τους άνδρες ασφαλείας, σύμφωνα με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο.

Βίντεο της Daily Mail δείχνει μια ομάδα των φρουρών ασφελείας να αρπάζουν τις γυναίκες από τα χέρια και τα πόδια και στη συνέχεια να τις σέρνουν εκτός του Palais des Sports όπου γινόταν η ομιλία του Μπαρντελά.

Πλάνα που τραβήχτηκαν έξω από το Palais des Sports δείχνουν τις δύο γυναίκες να κάθονται στο έδαφος, περικυκλωμένες από αστυνομικούς. Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Ποιος είναι ο Ζορντάν Μπαρντελά

γαλλια ζορνταν μπαρντελ μαριν λεπεν ακροδεξια

Γεννημένος στις 13 Σεπτεμβρίου 1995, ο Γάλλος πολιτικός ανέλαβε το 2022 να γίνει πρόεδρος της Εθνικής Συσπείρωσης (Rassemblement National), του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας, του οποίου ιδρυτικό μέλος ήταν η Λε Πεν. Ο 28χρονος Ζορντάν Μπαρντελά υπηρέτησε επίσης ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2019, όταν ήταν ο κύριος υποψήφιος για το RN.

Σύμφωνα με τον ίδιο έχει καλές σχέσεις με τον με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας Matteo Salvini , τον οποίο θεωρεί πρότυπο, ενώ πιστεύεται επίσης ότι είναι κοντά στον σύμβουλο της Marine Le Pen, Frédéric Chatillon , επειδή κάποια στιγμή ήταν σε σχέση με την κόρη του.

Το 2021, ο Μπαρντελά δημοσίευε δηλώσεις υποστήριξης για τη Génération Identitaire , μια ακροδεξιά οργάνωση που είχε διαλυθεί από τη γαλλική κυβέρνηση για υποκίνηση φυλετικού μίσους και βίας, μέσω Facebook. Ως αποτέλεσμα, η πλατφόρμα αφαίρεσε τις αναρτήσεις και ανέστειλε ορισμένες λειτουργίες του λογαριασμού του.

Το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν έρχεται πρώτο στην πρόθεση ψήφου ενόψει των Ευρωεκλογών στην τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες Κυριακή.

Ωστόσο, η πρόθεση ψήφου παρέμειναν «πολύ ασταθείς», αναφέρει το ινστιτούτο Elabe, το οποίο διεξήγαγε τις δημοσκοπήσεις για την τηλεόραση BFM και την εβδομαδιαία La Tribune Dimanche.iEidiseis.gr

«Ένας στους τρεις ψηφοφόρους θα μπορούσε ακόμα να αλλάξει γνώμη πριν από τις εκλογές, ειδικά όσοι ανήκουν στον πιο αριστερό χώρο», ανέφερε.

Ο κορυφαίος υποψήφιος του RN, Τζόρνταν Μπαρντέλα, λαμβάνει 32,5% στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Μας έκαναν περήφανους: Φοιτητές του ΕΚΠΑ πήραν χρυσά μετάλλια σε διεθνή διαγωνισμό Μαθηματικών

lazaros lazaros

Ισραήλ.Την απάντηση του εναντίον του Ιράν εξέτασε το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ, που συνεδρίασε τη Δευτέρα.

lazaros lazaros

H Google θα Ρυθμίζει τα Φανάρια στην Αττική

lazaros lazaros