Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΚΑΙΡΟΣΡοή ειδήσεων

Γερμανία: Η Φρανκφούρτη εισάγει όριο ταχύτητας 20 km/h

Στις αρχές Δεκεμβρίου, η πόλη της Φρανκφούρτης θα εισαγάγει όριο ταχύτητας 20 km/h σε τμήματα του κέντρου της πόλης, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των αυτοκινήτων.

Το όριο ταχύτητας γύρω από το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης θα εισαχθεί και στη συνέχεια θα εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής Μεταφορών Βόλφγκανγκ Ζάιφερτ (Πράσινο Κόμμα).

Η περιοχή θα ανακηρυχθεί σε ζώνη περιορισμένης κυκλοφορίας. Ο περιορισμός της ταχύτητας προβλέπεται για τους παράδρομους.

Στους κεντρικούς δρόμους -όπως η Berliner Straße- όλα θα παραμείνουν ως συνήθως.

Εάν υπάρχουν λιγότερα αυτοκίνητα στους δρόμους, αυξάνεται η ποιότητα ζωής στο κέντρο της πόλης.

Ο στόχος δεν είναι ένα κέντρο πόλης χωρίς αυτοκίνητα, αλλά ένα κέντρο με λίγα αυτοκίνητα.

Οι χώροι στάθμευσης δεν είναι απαραίτητοι

Οι χώροι στάθμευσης στην οδό πρόκειται επίσης να καταργηθούν.

“Όποιος θέλει να έρθει στο κέντρο της Φρανκφούρτης με αυτοκίνητο, μπορεί να συνεχίσει να το κάνει και στη συνέχεια να μπαίνει απλώς σε ένα πολυώροφο πάρκινγκ”, λέει ο Siefert.

Θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν θέσεις στάθμευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες και πιάτσες ταξί, καθώς και περισσότερες ζώνες παράδοσης και φόρτωσης.

Η δωρεάν στάθμευση στις συνοικίες της πόλης δεν θα είναι πλέον δυνατή μακροπρόθεσμα.

Όπως και σε άλλες πόλεις, η Φρανκφούρτη έχει επίσης διαφορετικά όρια ταχύτητας, τα οποία προβλέπονται σε ορισμένες ζώνες, κοντά σε σχολεία, νοσοκομεία ή σε ευαίσθητες περιοχές.

Στόχος η προστασία του κλίματος

Τα μέτρα που λαμβάνει η πόλη της Φρανκφούρτης εξυπηρετούν την προστασία του κλίματος, καθιστούν τους δημόσιους χώρους πιο ελκυστικούς και εξασφαλίζουν ότι “όλοι οι τρόποι μεταφοράς είναι επιτέλους ισότιμοι”, λέει ο Siefert.

Το να πείσουμε τους ανθρώπους είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε ξανά και ξανά.

Το αν οι επικριτές είναι στην πλειοψηφία είναι αμφίβολο, λέει, αναφερόμενος στην αμφιλεγόμενη μετατροπή παράδρομων όπως ο Oeder Weg για να γίνουν πιο φιλικοί προς τα ποδήλατα.

“Λαμβάνουμε επίσης πολλά μηνύματα που λένε ότι είναι πολύ ευπρόσδεκτο”, προσθέτει ο πολιτικός των Πρασίνων. Οι βελτιώσεις δεν αποκλείονται επίσης.

Η Φρανκφούρτη είναι επίσημα μέρος της πρωτοβουλίας “Ζωντανές πόλεις και κοινότητες”.

Αυτή έχει ως στόχο να υποστηρίξει τις πόλεις και τους δήμους ώστε να κάνουν τη ζωή στις αστικές περιοχές πιο βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον.

Τέτοιες πρωτοβουλίες συχνά περιλαμβάνουν μέτρα για την προώθηση της βιωσιμότητας, της φιλικής προς το περιβάλλον κινητικότητας, της κοινωνικής συνοχής, της βελτίωσης της πρόσβασης σε χώρους πρασίνου και της προώθησης ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

πηγη:GRland.info

Σχετικές αναρτήσεις

Εκτός κινδύνου οι τρεις στρατιωτικοί- Τι συνέβη στο πεδίο βολής

lazaros lazaros

Ευρωβαρόμετρο: Η έλλειψη δεξιοτήτων αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τις περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της ΕΕ

lazaros lazaros

EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Θεαματικό επετειακό ξεκίνημα

lazaros lazaros