Ανατολική Αττική
ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΡοή ειδήσεων

Γιώργος Ιωακειμίδης- Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής: ο άνθρωπος συνώνυμο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μαριάνθη Αλέξη
Γιώργος Ιωακειμίδης- Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής: ο άνθρωπος συνώνυμο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Ο Γιώργος Ιωακειμίδης κατάγεται από τον Πόντο, γεννήθηκε και μεγάλωσε στις γειτονιές του Πειραιά. Τελείωσε την Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή και σπούδασε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στο Εργαστήριο Αντισεισμικής Τεχνολογίας του οποίου είναι μέχρι και σήμερα επιστημονικός συνεργάτης.
Από το 1972 έως το 1974 πήρε μέρος στην Αντίσταση κατά της Χούντας, συμμετέχοντας στην κατάληψη του Πολυτεχνείου και σε όλες τις αντιστασιακές εκδηλώσεις της εποχής εκείνης.
Την περίοδο 1974 έως το 1982 συμμετέχει σε όλους τους κοινωνικούς, πολιτικούς και διεκδικητικούς αγώνες που γίνονται στο Ρέντη εκείνη την εποχή, με τη δημιουργία Συλλόγων και Σωματείων.
Το 1982, σε ηλικία 28 ετών, εκλέγεται για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος. Στις Δημοτικές εκλογές του 1986 και του 1990 συμμετέχει ως υποψήφιος Δήμαρχος.
Πρώτη φορά εξελέγη δήμαρχος Ρέντη το 1994, με ποσοστό 60% στο δεύτερο γύρο. Το 1998 συγκεντρώνει ποσοστό 54% από τον πρώτο γύρο, το 2002 ποσοστό 64% από τον πρώτο γύρο και το 2006 ποσοστό 62,5 από τον πρώτο γύρο.
Το 2010, το 2014 και το 2019 εκλέγεται δήμαρχος στον ενιαίο Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη με ποσοστά 60% και άνω, συμπληρώνοντας επτά συνεχόμενες θητείες που τον καθιστούν τον παλαιότερο δήμαρχο της Ελλάδας.
Η υψηλή δημοφιλία του και η προτίμηση των πολιτών οφείλεται στο γεγονός ότι ο Γιώργος Ιωακειμίδης και η ομάδα του εργάζονται πολύ σκληρά και είναι αποτελεσματικοί.
Η ενασχόλησή του, όμως, με την αυτοδιοίκηση δεν περιορίζεται στα όρια του δήμου του.
Την περίοδο 1999-2000 εκλέγεται Πρόεδρος του Συνδέσμου για το Περιβάλλον στους Δήμους Πειραιά και Δυτικής Αττικής. Από το 1999 έως το 2002 αναλαμβάνει Πρόεδρος του Συνδέσμου για τον Ελαιώνα και μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΕΔΚΕ.
Για περισσότερα από 20 χρόνια, διετέλεσε Πρόεδρος και μέλος όλων σχεδόν των επιτροπών της ΚΕΔΕ και των Διοικητικών Συμβουλίων της, μέλος του Δ.Σ. της ΕΕΤΑΑ και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. (ΕΚΔΔΑ)
Υπήρξε μέλος της 4μελούς αντιπροσωπίας της ΚΕΔΕ στην Ένωση Δήμων και Περιφερειών Ευρώπης (CEMR) και τα πέντε τελευταία χρόνια είναι εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών (C.L.R.A.E.) του Συμβουλίου της Ευρώπης και υπεύθυνος για την Επιτροπή Τρεχουσών Υποθέσεων.
Το 2011 εκλέγεται Αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ ως επικεφαλής ψηφοδελτίου Ανεξάρτητων Δημάρχων.
Το 2014 επανεκλέγεται στα παραπάνω Διοικητικά Συμβούλια επικεφαλής ψηφοδελτίου Ανεξάρτητων Δημάρχων.
Τον Ιανουάριο του 2018, ομόφωνα εκλέγεται Πρόεδρος του 25μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ.Α. και στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2019, η παράταξη «Νέα Αυτοδιοίκηση» της οποίας είναι επικεφαλής, καταλαμβάνει την δεύτερη θέση και 4 έδρες.
Το Νοέμβριο του 2019 εκλέγεται για τρίτη συνεχόμενη φορά μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. επικεφαλής ψηφοδελτίου Ανεξάρτητων Δημάρχων.
Από το 1999 έως σήμερα είναι τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (Ελληνική Εταιρία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης) και Τακτικό μέλος της τετραμελούς αντιπροσωπείας της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε στην πολιτική επιτροπή του C.E.M.R. (General Assembly of European Municipalities and Regions), εκπροσωπώντας τη χώρα σε όλα τα Ευρωπαϊκά και παγκόσμια συνέδρια Αυτοδιοίκησης.

📌 https://attikoskyklos.gr/politiko-programma/

#Αττική_τοΣπίτιμας #ΑττικόςΚύκλος #ΠεριφέρειαΑττικής #Ιωακειμίδης

Σχετικές αναρτήσεις

Δολοφονική επίθεση στον Βύρωνα: «Τον φάγανε» φώναζε η γυναίκα του 32χρονου θύματος

lazaros lazaros

Είναι επίσημο: Αυτή η ευρωπαϊκή πόλη αναδείχθηκε ως ο καλύτερος προορισμός φαγητού στον κόσμο

lazaros lazaros

Γερμανία: Η Φρανκφούρτη εισάγει όριο ταχύτητας 20 km/h

lazaros lazaros