Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΡοή ειδήσεων

Goldman Sachs: Σε συμπληγάδες η γερμανική οικονομία

Η Γερμανία διολίσθησε επίσημα σε τεχνητή ύφεση στο πρώτο τρίμηνο του έτους. «Αντίθετοι άνεμοι» οι προκλήσεις στη μεταποίηση, η επιβράδυνση της Κίνας και η αύξηση του ενεργειακού κόστους.
Η Γερμανία βρίσκεται αντιμέτωπη με σειρά διεθνών προκλήσεων ενώ η οικονομία της έχει εισέλθει σε ύφεση, προειδοποίησε ο Πίτερ Οπενχάιμερ, επικεφαλής στρατηγικής για τις διεθνείς αγορές μετοχών και επικεφαλής μακροοικονομικής έρευνας για την περιχοή της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής στην Goldman Sachs.

«Η δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η οικονομία αυτή τη στιγμή οφείλεται σε μια σειρά από παράγοντες» δήλωσε στο CNBC ο Οπενχάιμερ, με τις προκλήσεις στον μεταποιητικό τομέα, την απογοητευτική επανεκκίνηση της Κίνας και το υψηλότερο ενεργειακό κόστος να διαδραματίζουν ρόλο στη συρρίκνωση της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.

 

«Δεν είναι μια βαθιά ύφεση αλλά έχει δεχθεί μεγαλύτερο πλήγμα από προφανείς αντίθετους ανέμους» σημείωσε ο Οπενχάιμερ.

Τα σχόλια αντανακλούν τις τελευταίες προβλέψεις της Bundesbank, η οποία υπολόγισε τη Δευτέρα ότι η γερμανική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί αυτό το τρίμηνο λόγω της αργής ιδιωτικής κατανάλωσης.

Η Γερμανία διολίσθησε επίσημα σε τεχνητή ύφεση στο πρώτο τρίμηνο του έτους καθώς η ανάπτυξη αναθεωρήθηκε από το μηδέν στο -0,3%.

Οι δυσοίωνες προβλέψεις για τη γερμανική οικονομία έχουν πυροδοτήσει συζητήσεις για το κατά πόσον η χώρα είναι για μια ακόμα φορά ο «μεγάλος ασθενής της Ευρώπης».

Ο Οπενχάιμερ σημείωσε, ωστόσο, ότι υπάρχουν και θετικά στοιχεία όσον αφορά τη γερμανική οικονομία. «Η αγορά μετοχών κρατάει σχετικά καλά και υπάρχουν κάποια φωτεινά σημεία, πιστεύω, όσον αφορά την οικονομική δραστηριότητα», τόνισε, επισημαίνοντας «ευκαιρίες» στις μικρομεσαίες γερμανικές επιχειρήσεις, γνωστές ως Mittelstand.

euro2day.gr

Σχετικές αναρτήσεις

FNL- Η λίστα με τα 230 καλύτερα Ελληνικά εστιατόρια για το 2024

lazaros lazaros

Αρχιεπίσκοπος Κρήτης για ομόφυλα ζευγάρια: «Είναι αδέρφια μας. Και εμείς οι πνευματικοί δεν είμαστε άγγελοι»

lazaros lazaros

ΔΝΤ: Τα υψηλά επιτόκια ήρθαν και θα μείνουν στην Ευρώπη – Γιατί δεν είναι επικίνδυνα

lazaros lazaros