Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Μασκ: Τέλος τα τσάμπα τιτιβίσματα στο twitter. Τι κρύβει η απόφαση του μεγιστάνα – ο μεγάλος κίνδυνος

Αποφασισμένος να βάλει τέλος στα δωρεάν τιτιβίσματα μέσω του twitter που έχει μετονομάσει σε “Χ” είναι ο Έλον Μασκ.

Ο μεγιστάνας άφησε άφησε να εννοηθεί ότι ίσως έφτασε η ώρα να βάλουν όλοι ανεξαιρέτως οι χρήστες το χέρι στην τσέπη.

«Κινούμαστε προς μια μικρή μηνιαία πληρωμήγια τη χρήση του συστήματος», ήταν η φράση που χρησιμοποίησε και έχει ήδη προκαλέσει οργή στους χρήστες του διαδικτύου καθώς έως τώρα η πρόσβαση ήταν δωρεάν.

Η  λύση του Μασκ για την απαλλαγή από τα bots

Ο Μασκ έχει πει εδώ και καιρό ότι η λύση του για την απαλλαγή από τα bots και τους ψεύτικους λογαριασμούς στην πλατφόρμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι να χρεώνει τους χρήστες για την επαλήθευση.

Από τότε που ανέλαβε το Twitter πέρυσι, προσπάθησε να δώσει κίνητρα στους χρήστες να πληρώσουν για μια βελτιωμένη υπηρεσία, η οποία τώρα ονομάζεται X Premium.

Αυτό έγινε δίνοντας στους συνδρομητές επί πληρωμή περισσότερες δυνατότητες, όπως μεγαλύτερες αναρτήσεις και αυξημένη προβολή στην πλατφόρμα. Ωστόσο, οι χρήστες μπορούν ακόμη να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα «X» δωρεάν.

«Ένα bot κοστίζει ένα μέρος της δεκάρας»

Παρόλο που υπάρχει ξεκάθαρο οικονομικό συμφέρον για την εταιρεία να χρεώνει τους χρήστες, ο Μασκ επέμεινε ότι το να υποχρεωθούν οι άνθρωποι να πληρώσουν για την υπηρεσία στοχεύει στην αντιμετώπιση των bots.

«Ένα bot κοστίζει ένα μέρος της δεκάρας» για να γίνει είπε. «Αλλά αν κάποιος πρέπει να πληρώσει μερικά δολάρια ή κάτι τέτοιο, ένα μικροποσό, το πραγματικό κόστος για τα bots είναι πολύ υψηλό».

Το X Premium κοστίζει επί του παρόντος 8 $ το μήνα στις ΗΠΑ. Η τιμή διαφέρει ανάλογα με τη χώρα στην οποία βρίσκεται ένας συνδρομητής. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είπε ότι τώρα αναζητούσε φθηνότερες επιλογές για τους χρήστες.

Οι αντιδράσεις και ο κίνδυνος πίσω από την πληρωμή συνδρομής

«Στην πραγματικότητα πρόκειται να καταλήξουμε σε μια χαμηλότερη βαθμίδα κοστολόγησης. Επομένως, θέλουμε απλώς να είναι ένα μικρό χρηματικό ποσό», είπε. «Αυτή είναι μια μεγάλη συζήτηση, αλλά κατά την άποψή μου, αυτή είναι στην πραγματικότητα η μόνη άμυνα ενάντια σε τεράστιες στρατιές ρομπότ», πρόσθεσε ο Μασκ.

Ωστόσο, ο μεγάλος κίνδυνος είναι ότι αν η πληρωμή στο X γίνει υποχρεωτική μπορεί να χάσει ένα μεγάλο μέρος των χρηστών του. Αυτό με τη σειρά του θα μπορούσε να μειώσει τα διαφημιστικά έσοδα, τα οποία επί του παρόντος αντιπροσωπεύουν τη συντριπτική πλειοψηφία των εσόδων της εταιρείας.

πηγη iependitis.gr

Σχετικές αναρτήσεις

ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΜΑΡΙΟΥ ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ROBOT EXPERTS

lazaros lazaros

Forbes: Τα 7 νέα Ελληνικά ξενοδοχεία που θα εντυπωσιάσουν το 2024

lazaros lazaros

Ρέντη: Πυροσβέστης εμπλέκεται στα επεισόδια – Διατάχθηκε έρευνα

lazaros lazaros