Ανατολική Αττική
Ροή ειδήσεων

Σαρωτικές πλημμύρες σε Καζακστάν και Ρωσία

Χιλιάδες κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους

Οι χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 80 ετών πλήττουν το Καζακστάν.

Δέκα περιοχές της χώρας έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις ισχυρότερες βροχοπτώσεις που έπληξαν ολόκληρη τη βορειοδυτική χώρα.

Οι πλημμύρες προκλήθηκαν από το μαζικό και απότομο λιώσιμο του χιονιού που προκάλεσε ο πρώιμος ιδιαίτερα ζεστός καιρός των τελευταίων ημερών σε περιοχές του Καζακστάν και της Ρωσίας.

Πάνω από 72.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους. Ο στρατός του Καζακστάν αναπτύσσει ομάδες διάσωσης και σταθμούς βοήθειας σε όλη την περιοχή.

Η ρωσική πόλη Ορσκ, που συνορεύει με το Καζακστάν, κηρύχθηκε σε κατάσταση «ομοσπονδιακής έκτακτης ανάγκης», μετά την κατάρρευση πρόχειρου φράγματος.

Οι αρχές προχώρησαν σε εκκένωση της περιοχής του Όρενμπουργκ, όπου πολλές χιλιάδες κτίρια σε πόλεις και χωριά έχουν πλημμυρίσει.

Eργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης σε ένα αμφίβιο όχημα προσπαθούν να απομακρύνουν τους κατοίκους της περιοχής μετά από έκρηξη τμήματος φράγματος που προκάλεσε πλημμύρα, στο Orsk
Eργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης σε ένα αμφίβιο όχημα προσπαθούν να απομακρύνουν τους κατοίκους της περιοχής μετά από έκρηξη τμήματος φράγματος που προκάλεσε πλημμύρα, στο OrskAP/Russian Emergency Ministry Press Service
euronews

 

Σχετικές αναρτήσεις

Ισπανία: Τεράστιος μετεωρίτης με μπλε λάμψη εμφανίστηκε στον ουρανό

lazaros lazaros

Χαλκίδα: Κρατούμενες η διευθύντρια και μια ακόμη υπάλληλος της ΔΟΥ – Oι διάλογοι που «καίνε» τους συλληφθέντες

lazaros lazaros

Ο Δήμος Αγράφων θα δίνει 3.000 ευρώ για κάθε γέννηση παιδιού από το 2024

lazaros lazaros