Ανατολική Αττική
Ροή ειδήσεων

Google: Η νέα λειτουργία στους χάρτες που μας… ανοίγει δρόμο

Η πλοήγηση αλλάζει με την Google να προσθέτει ένα νέο χαρακτηριστικό στους δημοφιλείς χάρτες της. Έναν χρόνο μετά την αρχική ανακοίνωση του, ο τεχνολογικός κολοσσός, θα προσφέρει ένα χρήσιμο και βολικό τρόπο πρόσβασης στις τρέχουσες διαδρομές σας χωρίς πολλή ταλαιπωρία.

Συγκεκριμένα, οι οδηγίες κατεύθυνσης, εφόσον έχετε θέσει έναν προορισμό, θα είναι πλέον ορατές και στην οθόνη κλειδώματος, τόσο σε Android όσο και σε iOS συσκευές.

Η νέα αυτή λειτουργία φέρει το όνομα «glanceable directions» και επιτρέπει την προβολή τόσο της επόμενης στροφής, όσο και ενός ενδεικτικού χρόνου άφιξης στον προορισμό. Προηγουμένως αυτές οι πληροφορίες ήταν ορατές μόνο αν το τηλέφωνο δεν ήταν κλειδωμένο ή μέσα από μια προεπισκόπηση που καταλάμβανε ολόκληρη την οθόνη.

Χάρη στα «glanceable directions» οι χρήστες θα μπορούν με μια γρήγορη ματιά να δουν οδηγίες για τον προορισμό τους, χωρίς να χρειάζεται να ξεκλειδώνουν τη συσκευή τους κάθε φορά.

Το νέο εργαλείο θα επιτρέπει επίσης στους χρήστες να βλέπουν την πορεία τους στο χάρτη και από την οθόνη επιλογής διαδρομής, πριν δηλαδή πατήσουν την έναρξη πλοήγησης.

Καιρός… ήταν

Είχε προηγηθεί πριν λίγες ημέρες μια άλλη σημαντική αλλαγή που αρχικά ήταν διαθέσιμη μόνο σε χρήστες iOS. Οι χρήστες των Google Maps με λειτουργικό Android ξεκίνησαν να βλέπουν σταδιακά στις οθόνες τους, πάνω αριστερά, ένα ορθογώνιο πλαίσιο με πληροφορίες καιρού αλλά και δείκτη ποιότητας αέρα (AQI) σε πραγματικό χρόνο.

Ο χώρος που καλύπτει στην εφαρμογή είναι αρκετά μικρός και μόνο αν πατήσετε στο πλαίσιο θα πάρετε περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό, συμπεριλαμβανομένης μιας πρόγνωσης 12 ωρών. Φυσικά, θα εμφανίζεται και το επίπεδο ποιότητας αέρα αν πατηθεί το τμήμα AQI.

Σε περίπτωση που επιλέξετε οτιδήποτε άλλο στην εφαρμογή το πλαίσιο καιρού θα εξαφανιστεί.

Σύμφωνα με το 9to5google τα δεδομένα για τον καιρό θα ενημερώνονται καθώς κινείστε με τα δεδομένα να προέρχονται από το Google Weather.

πηγη:ot

Σχετικές αναρτήσεις

Όταν η φύση μας εκπλήσσει.Δέκα φυσικά φαινόμενα στον κόσμο.

lazaros lazaros

Γερμανία και Ιταλία εντείνουν το ευρωπαϊκό χάσμα για την πυρηνική ενέργεια

lazaros lazaros

Ινδία:Το αρχοντικό στον ουρανοξύστη.Ο φυγάς βασιλιάς της Kingfisher.

lazaros lazaros