Ανατολική Αττική
ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΔιάφορα

H Google θα Ρυθμίζει τα Φανάρια στην Αττική

Η συμφωνία της Περιφέρειας Αττικής με τη Google είναι οριστική και αναμένεται να δώσει λύσεις στο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον Σύμβουλο Οδικής Ασφάλειας Περιφέρειας Αττικής, κ. Κίμωνα Λογοθέτη, η συμφωνία αφορά τη σύνδεση των φαναριών στους δρόμους με το σύστημα της Google.

What Car ?
Το πρώτο σου Premium πιο φθηνα από ποτέ
Ηρθε και είναι μαναδικά, μοναδικό και οικονομικό
Ποιος σας είπε οτι τα μεγάλα πολυτελή SUV είναι ακριβά;
Με 189 ευρώ δικό σου το Γερμανικό σπορ SUV
Το καλοκαίρι είναι η ευκαιρία σου για το αστέρι
Συγκεκριμένα, η Google θα αναλάβει τη διαχείριση του χρόνου φωτισμού των σηματοδοτών, δηλαδή του πόση ώρα θα διαρκεί η κόκκινη και πόση η πράσινη φάση, ανάλογα με την κυκλοφορία στον κάθε δρόμο.
Ο κ. Λογοθέτης εξήγησε ότι η συμφωνία βασίζεται στη συλλογή και ανταλλαγή δεδομένων. Συγκεκριμένα, η Google θα λαμβάνει πληροφορίες από δορυφόρους και κινητή τηλεφωνία σχετικά με την κίνηση των οχημάτων και θα τις αξιοποιεί για να προσαρμόζει τους χρόνους διαφυγής στους φωτεινούς σηματοδότες.
Ουσιαστικά, δηλαδή, αποσκοπεί στην αποτελεσματικότερη λειτουργία τους, με την καταλυτική συνδρομή της ψηφιακής τεχνολογίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν περαιτέρω πληροφορίες, για το πότε θα αρχίσει να τίθεται σε ισχύ.

Σίγουρα, έρχεται σε μια περίοδο όπου το κυκλοφοριακό ζήτημα αποτελεί -περισσότερο από κάθε άλλη φορά- έναν μεγάλο πονοκέφαλο για τους οδηγούς.

Η σωστή διαχείριση των φαναριών, με αξιόπιστη πληροφορία και σε πραγματικό χρόνο, μπορεί να δώσει ανάσα.

NewsAuto.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Παναγία Σουμελά: Οι τουρκικές Αρχές έδωσαν άδεια για λειτουργία τον δεκαπενταύγουστο

lazaros lazaros

Περίπου 2.000” αντικείμενα έχουν κλαπεί από το Βρετανικό Μουσείο, κάποια από τα οποία έχουν ήδη εντοπιστεί

lazaros lazaros

Ηλεκτρονική Αστυνομική Ταυτότητα.

lazaros lazaros