Ανατολική Αττική
ΔιάφοραΚΟΣΜΟΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η Διώρυγα του Παναμά «χάνει τη μάχη» ενάντια στην ξηρασία

Σε περαιτέρω μείωση του αριθμού πλοίων που επιτρέπεται να διέλθουν από τη Διώρυγα του Παναμά αναμένεται να προβεί η αντίστοιχη αρχή, απότοκο της ξηρασίας που ταλανίζει τη σημαντικότατη ναυτιλιακή αρτηρία του παγκόσμιου εμπορίου τους τελευταίους μήνες.

Ειδικότερα, βάσει πρόσφατου δημοσιεύματος των Financial Times, η Αρχή της Διώρυγας του Παναμά γνωστοποίησε ότι ο αριθμός των ημερήσιων διελεύσεων θα μειωθεί στις 25 (έναντι 31 τώρα) και από τον Φεβρουάριο του 2024 στις δεκαοκτώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι προηγουμένως κατά μέσο όρο πραγματοποιούνταν 36 διελεύσεις ημερησίως.

Η εν λόγω εξέλιξη προκαλεί πληθώρα προβληματισμών. Κατ’ αρχάς, από τη διώρυγα διέρχεται ετησίως το 3% του παγκόσμιου εμπορίου. Ακόμα, ο Παναμάς βασίζεται σε σημαντικό βαθμό στα έσοδα (άνω των $4,6 δισ. ετησίως) από τη διώρυγα για την οικονομία του.

Παράλληλα, σε πρόσφατη έκθεσή της, η ΕΙΑ (Energy Information Administration) των ΗΠΑ ανέλυσε τις επιπτώσεις της ξηρασίας στη Διώρυγα του Παναμά. Η ΕΙΑ εστιάστηκε στη μείωση των διελεύσεων VLGCs και κατ’ επέκταση σε σημαντική άνοδο του κόστους μεταφοράς LPG.

πηγη:naftikachronika

Σχετικές αναρτήσεις

Παρανάλωμα του πυρός έγινε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Βελεστίνο

lazaros lazaros

Ένα ξεχωριστό party’s από τα παλιά με πολύ καλή μουσική και εορταστική διάθεση τα 53α γενέθλια του Πέτρου Σαντ στο Bayo στην πλατεία Ραφήνας.

lazaros lazaros

Προχωρούν τα έργα για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Αττικής

lazaros lazaros