Ανατολική Αττική
LIFESTYLEΔιάφοραΕΛΛΑΔΑ

Η Ελληνοκαταριανή εταιρεία που επενδύει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Στο τελευταίο ελεύθερο οικόπεδο που υπήρχε στο Παλαιό Φάληρο, το οποίο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα «φιλέτα» της Αθηναϊκής Ριβιέρας θα κατασκευαστεί το επόμενο μεγάλο project της εταιρείας QG Investments, του Καταριανού Μοχάμεντ Αλ Ομπαϊντλί και του Ελληνοαιγύπτιου πολιτικού μηχανικού κ. Παντελή Απόδιακου. Παράλληλα, μια ανάσα από το mega project του Ελληνικού, στο ακίνητο που βρισκόταν η παλιά ψυχιατρική κλινική «Κασταλία», έχει στηθεί ένα ακόμη σημαντικό εργοτάξιο της εταιρείας όπου κατασκευάζεται το πολυτελές project «Athens Triton».

Σε ό,τι αφορά το «επίμαχο» ακίνητο που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος 47 – 49, στο Παλαιό Φάληρο, το οποίο για χρόνια αποτελούσε επενδυτικό στόχο για πολλούς κατασκευαστικούς ομίλους και funds, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, πέρασε τελικά το 2019 στα χέρια της ισραηλινής εταιρείας Gnosis Investments -πρώην G4 BZPW Real Estate Development- που είναι υπό τη διοίκηση του Πέτρου Πολίτη. Το εν λόγω ακίνητο των 4,5 στρεμμάτων συγκεκριμένα το μεταβίβασε η Τράπεζα της Ελλάδος έναντι 12,5 εκατ. ευρώ στην ισραηλινή εταιρεία.
Το αρχικό πλάνο, μάλιστα, της G4 ΒΖPW, το οποίο ωστόσο δεν προχώρησε, ήταν να ανεγερθεί σύνθετο συγκρότημα που θα είχε ξενοδοχείο και πολυτελείς κατοικίες. Στη συνέχεια η QG Investments ενεπλάκη στο εν λόγω project, καθώς ανέλαβε να το κατασκευάσει με μία σχέση αντιπαροχής, ωστόσο αποφασίστηκε από κοινού να κατασκευαστεί τελικά ένα συγκρότημα πολυτελών εξυπηρετούμενων  διαμερισμάτων.

Η μακέτα από το «Athens Sansaviera» στο Παλαιό Φάληρο©qg-investments.com/ 314architecturestudio.com/mob.php
Η μακέτα από το «Athens Sansaviera» στο Παλαιό Φάληρο©qg-investments.com/ 314architecturestudio.com/mob.php

Τον Ιούνιο του 2023 όμως η κατασκευαστική εταιρεία QG Investments αγόρασε τελικά το οικόπεδο από τους ισραηλινούς και τώρα προχωρά την ανέγερση συνολικά 67 πολυτελών εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων με μεγάλους χώρους πολυτέλειας και άνεσης. Συγκεκριμένα, εκτός από τις πολυτελείς κατοικίες, το συγκρότημα θα περιλαμβάνει spa, γυμναστήρια, πισίνες εσωτερικές και εξωτερικές,  χώρους στέγασης των υπηρεσιών διαχείρισης (φύλαξης, καθαριότητας και συντήρησης) μέχρι και κινηματογράφο.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε στο powergame.gr o συνιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Παντελής Απόδιακος, «έχουν ήδη εκδοθεί οι πολεοδομικές άδειες και σύντομα θα ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες, ενώ θα ολοκληρωθεί σε βάθος τριετίας». Το κτιριακό συγκρότημα θα φέρει την ονομασία «Athens Sansaviera» και όπως υποστηρίζει ο ίδιος «πρόκειται για ένα από τα καλύτερα παραλιακά ακίνητα – φιλέτα της Αθηναϊκής Ριβιέρας, ενώ ήδη υπάρχει μεγάλη ζήτηση κυρίως από ξένους για τις πολυτελείς κατοικίες που θα κατασκευαστούν».

Οι μπουλντόζες έχουν πιάσει ήδη δουλειά και στο οικόπεδο που βρισκόταν στο παρελθόν τα κτίρια της ψυχιατρικής κλινικής «Κασταλία» που ήταν υπό τη διεύθυνση του Νευρολόγου – Ψυχιάτρου Πέτρου Λυμπέρη. Το συγκεκριμένο ακίνητο είναι σχεδόν «μεσοτοιχία» με τη μεγάλη ανάπλαση του Ελληνικού και βρίσκεται ακριβώς δίπλα με τα γραφεία της Lamda Development. Στο οικόπεδο των εννέα στρεμμάτων, το οποίο βρίσκεται δίπλα από το IRC (σύνθετο τουριστικό συγκρότημα με καζίνο), στα δεξιά του έχει το Riviera Tower, ενώ πλησίον του είναι και η μαρίνα του Αγίου Κοσμά, θα κατασκευαστούν συγκρότημα 38 πολυτελών εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων μαζί με πολυτελείς χώρους ανέσεων συνολικής επιφάνειας 1.000 τ.μ. που θα διαθέτουν επίσης γυμναστήρια, πισίνες, spa, wellness area, private lounge bar.

Η μακέτα από το «Athens Triton» στο Ελληνικό© qg-investments.com/ 314architecturestudio.com/mob.php
Η μακέτα από το «Athens Triton» στο Ελληνικό© qg-investments.com/ 314architecturestudio.com/mob.php

Το «Athens Triton», όπως θα ονομαστεί το project, πήρε το όνομά του από τον Τρίτωνα, τον γιο του Ποσειδώνα και όπως υποστηρίζει ο κ. Απόδιακος διακρίνεται ως επί το πλείστον, για τον ιδιαίτερο, φουτουριστικό και μινιμαλιστικό του χαρακτήρα. O ίδιος μάλιστα προσθέτει ότι «το κόστος των πολυτελών διαμερισμάτων θα βρίσκεται σε παρόμοια επίπεδα με τις τιμές που πωλούνται και οι κατοικίες του Ελληνικού». Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η εταιρεία, τον βασικό σχεδιασμό των έργων έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο 314 του Παύλου Χατζηαγγελίδη, ενώ τα εν λόγω projects έχουν τη  σφραγίδα του διεθνούς φήμης Γάλλου σχεδιαστή Φίλιπ Σταρκ μέσω του παγκόσμιου brand YOO.

Το portfolio της QG Investments δεν περιορίζεται σε αυτά τα δύο έργα αλλά περιλαμβάνει και άλλα, αντίστοιχων προδιαγραφών, ακίνητα. Όπως  το συγκρότημα «Mantaray» επί της οδού Αρτεμισίου στη Γλυφάδα, το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί. Η ιδέα για το έργο είναι εμπνευσμένη από την ανατομία του σαλαχιού. Το ακίνητο έχει ύψος 20,25 μέτρα και φιλοξενεί 9 κατοικίες ενεργειακής κλάσης Α+, και κατασκευασμένες με υλικά και ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, όπως το έξυπνο σπίτι.

Το MANTARAY στη Γλυφάδα©qg-investments.com/ 314architecturestudio.com/mob.php

Ένα άλλο project είναι το «Domes of Eternity» στη Βούλα, στη διασταύρωση των οδών Ποσειδώνος και Ναυσικάς.

Domes of Eternity©qg-investments.com/ 314architecturestudio.com/mob.php

Επίσης, το «Torre della Nostalgia» είναι ένα από τα πρώτα projects της QG Investments διά χειρός του 314 Architecture Studio. Βρίσκεται στην καρδιά της Γλυφάδας, επί της οδού Αλσους, και περιλαμβάνει πέντε διαμερίσματα με θέα στη θάλασσα. Κατασκευαστικά κυριαρχούν το ακατέργαστο σκυρόδεμα και το λευκό μάρμαρο, το οποίο εκμεταλλεύεται ιδανικά το σχήμα αλλά και το φυσικό φως.

Torre de la Nostalgia©qg-investments.com/ 314architecturestudio.com/mob.php

Η QG Investments, έχει χαρτοφυλάκιο αξίας ύψους 450 εκατ. ευρώ, με 10 ολοκληρωμένα αλλά και υπό ανάπτυξη οικιστικά projects της τάξης των 45.000 τ.μ. Η έδρα της βρίσκεται στη Γλυφάδα και η κύρια δραστηριότητά της επικεντρώνεται στην ανάπτυξη οικιστικών projects προς πώληση, τα οποία τοποθετούνται ως επί το πλείστον τα νότια προάστια της Αττικής, με στόχευση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. O κ. Απόδιακος διατηρεί και την εταιρεία Apodiakos Ecotech που λειτουργεί συνεπικουρικά στη QG Investments.

πηγη:powergame.gr

 

Σχετικές αναρτήσεις

Ξεμένει από επιλογές για χρήματα η Ουκρανία

lazaros lazaros

Γιατί κανένας δεν είναι μόνος του! Συμβολικά την σέντρα του αγώνα θα την δώσει ο Αντώνης Αντωνιάδης.

lazaros lazaros

«Ο Νοέμβρης του ’73 δεν ξεχνιέται»: 817 αντιστασιακοί υπογράφουν για την ελευθερία και τη Δημοκρατία

lazaros lazaros