Ανατολική Αττική
ΔιάφοραΚΟΣΜΟΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η NASA ανακοίνωσε ότι την πρωτοχρονιά συνέβη μια πολύ ισχυρή έκρηξη στον Ήλιο, η ισχυρότερη που έχει καταγραφεί από το 2017.

Η NASA ανακοίνωσε ότι την πρωτοχρονιά συνέβη μια πολύ ισχυρή έκρηξη στον Ήλιο, η ισχυρότερη που έχει καταγραφεί από το 2017. Οι ηλιακές εκλάμψεις είναι εκρήξεις που παρατηρούνται όταν η έντονη δραστηριότητα στα μαγνητικά πεδία του Ήλιου διαταράσσει την μαγνητική ισορροπία στο μητρικό μας άστρο με αποτέλεσμα την έκλυση τεράστιας ενέργειας που συνοδεύεται μια με έντονη λάμψη.

Οι εκρήξεις αυτές εξαπολύουν τεράστιες ποσότητες ενέργειας και λαμπρότητας, ενώ τα ηλιακά ενεργειακά σωματίδια που απελευθερώνονται, επηρεάζουν τη Γη με φαινόμενα όπως το σέλας αλλά και με παρεμβολές στους τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους και τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας στην Γη. Σύμφωνα με την αμερικανική διαστημική υπηρεσία το τσουνάμι των ηλιακών σωματιδίων από την έκρηξη της 1η Ιανουαρίου έχει πλησιάσει τη Γη και αναμένεται να προκαλέσει σήμερα σέλας αλλά και κατά πάσα πιθανότητα μικρότερης ή μεγαλύτερης έκτασης μπλακ άουτ σε τηλεπικοινωνίες ή/και ηλεκτρικά δίκτυα.

Naftemporiki

 

 

 

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Οι παιδίατροι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα νέα ενεργειακά ποτά – Δεν είναι σαφείς οι ενδείξεις στα κουτιά

lazaros lazaros

Ζαχάροβα: Θα αντιδράσουμε σκληρά αν η Δύση κλέψει ρωσικούς πόρους

lazaros lazaros

Σοκ: Η Αγία Σοφία κινδυνεύει με κατάρρευση – Τι λένε οι ειδικοί

lazaros lazaros