Ανατολική Αττική
LIFESTYLEΙΑΤΡΙΚΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΡοή ειδήσεων

Η τεράστια ιστορία της ΑΝΕΚ, σε 345 δευτερόλεπτα! Όλες οι χαρές και οι μεγάλες λύπες της εταιρίας… [vid]

Αδιαμφισβήτητα η ΑΝΕΚ, ακόμη και σήμερα που πλέον έχει αρχίζει ν’ αλλάζει ρότα, οδεύοντας ολοταχώς προς την συγχώνευση της με την Attica Group, εξακολουθεί να παραμένει μια εταιρία ορόσημο, της Ελληνικής ναυσιπλοΐας, που επί σειρά ετών πρωταγωνίστησε κι εξακολουθεί να κατέχει ένα μεγάλο “κομμάτι” των θαλάσσιων μεταφορών, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις γραμμές της Αδριατικής.
Σε μια εποχή που η διοίκηση της Χανιώτικης εταιρίας, βρίσκεται σχεδόν στην τελική ευθεία, για την απορρόφηση της από την Aticca Group, με αρκετά ερωτηματικά, ν’ αναζητούν απαντήσεις – πιθανότατα από τον ιστορικό του μέλλοντος – ένα βίντεο που αναρτήθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα στο διαδίκτυο στο λογαριασμό The Shipfriend, έρχεται να μας θυμίσει τους “σταθμούς”, που σημάδεψαν με θετικό – κυρίως – αλλά και με αρνητικό πρόσημο, τα δρώμενα της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρίας Κρήτης.

Όλα, μέσα σε πέντε λεπτά και σαράντα τρία δευτερόλεπτα: Από το θρυλικό Κύδων, μέχρι και το τελευταίο απόκτημα της, το μεγαλοπρεπές Αστερίων, αλλά και τις δύσκολες στιγμές, τη “μαύρη” σελίδα του ναυτικού δυστυχήματος με το Norman Atlantic, αλλά και τις ημέρες αγωνίες, με το φλεγόμενο γκαράζ του Ελευθέριος Βενιζέλος στη γραμμή Χανιά – Πειραιάς, όταν ο καπετάνιος του εν λόγω πλοίου, capt Ευστράτιος Καβρός, με την τεράστια ψυχραιμία και εμπειρία του, διέσωσε την εταιρία, από μια ναυτική τραγωδία, χωρίς να πάθει κανείς – από πλήρωμα και επιβάτες – το παραμικρό.

kriti360.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Με ιδιαίτερη χαρά και μεγάλη συγκίνηση,ακόμη περισσότερο όμως με ενσυναίσθηση της ευθύνης,δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα βρίσκομαι δίπλα σε κάθε δημότη.

lazaros lazaros

Aλλάζουν όλα στην Πολιτική Προστασία: Τι προβλέπει το νέο ν/σ για αναστολή εργασίας και απαγόρευση κυκλοφορίας

lazaros lazaros

Βασιλική Καβαλλάρη.Με ιδιαίτερη τιμή και μεγάλη χαρά παραβρέθηκα εχθές στην έναρξη του 1ου Μαθητικού Συνεδρίου της Δ/νσης Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής.

lazaros lazaros