Ανατολική Αττική
ΙΑΤΡΙΚΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΡοή ειδήσεων

Ιατρικό επίτευγμα: Γιατροί επανασυγκόλησαν το κεφάλι αγοριού μετά από τροχαίο

Χειρουργοί στο Ισραήλ πραγματοποίησαν μια σπάνια θαυματουργή επέμβαση, καθώς επανασυγκόλησαν το κεφάλι ενός 12χρονου Παλαιστίνιου που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο ενώ έκανε ποδήλατο.

«Θαύμα» χαρακτηρίζεται η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο 12χρονος στο Ισραήλ. Οι γιατροί κατάφεραν να επανασυγκολλήσουν το κεφάλι του αγοριού στο σώμα του, μετά από μια οδυνηρή σύγκρουση με αυτοκίνητο ενώ έκανε ποδήλατο.
Ο 12χρονος υπέστη εσωτερικό αποκεφαλισμό, μια κατάσταση όπου το κρανίο αποκολλάται από τους ανώτερους σπόνδυλους της σπονδυλικής στήλης. Οι γιατροί που παρακολουθούσαν το αγόρι εκείνη τη στιγμή δήλωσαν ότι το κεφάλι του «είχε σχεδόν πλήρως αποκολληθεί από τη βάση του λαιμού του».

Σύμφωνα με τον ορθοπεδικό χειρουργό που εφημέρευε εκείνη την ημέρα, τον Δρ Ohad Einav,του νοσοκομείου Hadassah Medical Centerη επέμβαση χρειάστηκε αρκετές ώρες για να ολοκληρωθεί και απαίτησε από τους γιατρούς να χρησιμοποιήσουν «νέες πλάκες και στερεώσεις στην κατεστραμμένη περιοχή».

Ο γιατρός δήλωσε πως αυτή δεν είναι μία συνηθισμένη επέμβαση ειδικά σε παιδιά και εφήβους καθώς ένας χειρουργός χρειάζεται γνώση και εμπειρία για να την κάνει. Το αγόρι είχε ποσοστό επιβίωσης μόνο 50% ακόμη και μετά την επέμβαση.

Ο Einav σημείωσε ότι ο Hassan έχει προβλεπόμενο ποσοστό επιβίωσης μόνο 50% και η ανάρρωσή του δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα θαύμα. Η χειρουργική επέμβαση είναι δυνατή μόνο εάν τα μεγάλα αιμοφόρα αγγεία είναι ακόμη άθικτα, καθώς πρέπει να διατηρηθεί η ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο.

Το ατύχημα συνέβη στην πραγματικότητα τον Ιούνιο, αλλά το νοσοκομείο περίμενε ένα μήναπριν ανακοινώσει ότι οι γιατροί του είχαν επανασυνδέσει το κεφάλι του παιδιού.

Μετά την επέμβαση, ο πατέρας του αγοριούεξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς το νοσοκομείο και τους χειρουργούς που πραγματοποίησαν τη σπάνια επέμβαση για να σώσουν τη ζωή του γιου του. «Να είστε όλοι ευλογημένοι. Χάρη σε εσάς ανέκτησε τη ζωή του ακόμη και όταν οι πιθανότητες ήταν μικρές και ο κίνδυνος προφανής. Αυτό που τον έσωσε ήταν ο επαγγελματισμός, η τεχνολογία και η γρήγορη λήψη αποφάσεων από την ομάδα τραύματος και ορθοπεδικής. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ».

ecozen.gr

 

Σχετικές αναρτήσεις

Τα ανανεωμένα Apple Maps επεκτείνονται στη Δανία και την Ελλάδα

lazaros lazaros

Η τοποθέτηση της Δημάρχου Διονύσου, Κ. Μαϊχόσογλου, στη Συνεδρίαση του ΔΣ.

lazaros lazaros

150 χρόνια Μεγάλη Βρεταννία

lazaros lazaros