Ανατολική Αττική
ΔιάφοραΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Με drones έστελναν κινητά και ναρκωτικά σε φυλακισμένους.

Τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν στην Ιταλία με την κατηγορία ότι ανήκαν σε εγκληματική οργάνωση η οποία παρέδιδε, με χρήση drones, κινητά τηλέφωνα και ναρκωτικά σε φυλακισμένους.

Σύμφωνα με τις έρευνες των ιταλικών αρχών, η παράδοση των κινητών και των ναρκωτικών σε κρατουμένους με αυτό τον τρόπο γινόταν σε σωφρονιστικά ιδρύματα της ευρύτερης περιοχής του Τορίνο, της κεντρικής Ιταλίας καθώς και της Σικελίας.

Οι χειριστές των drones έπαιρναν για κάθε παράδοση 1.500 ευρώ – Σε περίπτωση αποτυχημένης αποστολής, η επανάληψή της ήταν δωρεάν

Η Ιταλική αστυνομία κατέσχεσε δύο drones, ενώ η έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο, με τη σύλληψη ενός χειριστή.

Κρατούμενος πίσω από το δίκτυο

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι όλο αυτό το παράνομο δίκτυο το συντόνιζε κρατούμενος σε σωφρονιστικό κατάστημα, ο οποίος κατηγορείται για συνεργασία με τη μαφία και βρίσκεται στις φυλακές του Ακράγαντα, στη Σικελία.

Για κάθε παράδοση, οι χειριστές των drones ελάμβαναν 1.500 ευρώ αμοιβή, ως εκ τούτου μέσα σε λίγους μήνες η οργάνωση κατάφερε να κερδίσει πάνω από 100.000 ευρώ.

Τα ναρκωτικά και τα κινητά έφταναν απευθείας στα κελιά των κρατουμένων, ενώ ο εγκέφαλος της σπείρας λάμβανε στη συνέχεια βίντεο ως απόδειξη της επιτυχημένης παράδοσης.

Δεν έλειπαν κάποιες φορές και διαμαρτυρίες για ελλιπή η αποτυχημένη αποστολή, οπότε ακολουθούσε δωρεάν επανάληψή της.

ingr

Σχετικές αναρτήσεις

Δραματικές εκκλήσεις από τον ΟΗΕ για τη Γάζα – «Τραγωδία κολοσσιαίων διαστάσεων»

lazaros lazaros

Φεστιβάλ Βενετίας: Χρυσός Λέοντας στον Γιώργο Λάνθιμο για την ταινία «Poor Things»

lazaros lazaros

Δεν υπάρχουν αχαρτογράφητα νερά για το ρωσικό Surrogat V, το πρώτο stealth υποβρύχιο – drone στον κόσμο που …«μιμείται» ήχους

lazaros lazaros