Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΡοή ειδήσεων

“Καμπανάκι” Παπαδόπουλου για σεισμό στην Κρήτη: Η περιοχή έχει δώσει και 6 ρίχτερ. Θέλει παρακολούθηση.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι επιστήμονες μετά το μπαράζ δονήσεων στην Κρήτη και τον μεγάλο σεισμό των 5,1 ρίχτερ την Πέμπτη.

Αυτό που απασχολεί τους σεισμολόγους είναι το γεγονός ότι τα επίκεντρα των τελευταίων σεισμών είναι σε χερσαίο μέρος και όχι στην θάλασσα, κάτι που θα δημιουργούσε μια μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος δεν έκρυψε την ανησυχία του μιλώντας στον ΑΝΤΙ1 ο οποίος δήλωσε αρχικά πως το ρήγμα αυτό, δεν έχει σχέση με αυτό του Αρκαλοχωρίου.
Σημείωσε όμως πως η συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι πολύ ενεργή σεισμολογικά, ωστόσο είναι αυτή που πριν μερικές δεκαετίες είχε δώσει σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ, και άρα θέλει παρακολούθηση.

Σεισμοί στην Κορινθο

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος μίλησε και για τους απανωτούς ασθενείς σεισμούς που σημειώθηκαν τελευταία στην Κορινθία και τον Κορινθιακό κόλπο. Είναι κάτι για το οποίο μιλά εδώ και καιρό, και όπως είπε μπορεί οι σεισμοί να ήταν ασθενείς, ωστόσο ένα φαινόμενο που επιμένει θέλει παρακολούθηση.

Κι αυτό καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο Κορινθιακός δίνει ένα σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ κάθε 20 – 30 χρόνια. Ο τελευταίος ήταν το 1995, δηλαδή πριν 28 χρόνια. Και όπως είπε, η φύση… είναι αντικειμενική και δεν έχει να κάνει με το εάν θέλουμε να έρθει ο σεισμός ή όχι. Θα έρθει.

ependitislive.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Η τεράστια ιστορία της ΑΝΕΚ, σε 345 δευτερόλεπτα! Όλες οι χαρές και οι μεγάλες λύπες της εταιρίας… [vid]

lazaros lazaros

Ερντογάν στη συνάντηση με Χανίγιε: Το Ισραήλ θα πληρώσει το τίμημα της καταπίεσης στους Παλαιστινίους

lazaros lazaros

Οι φετινές πυρκαγιές κατέκαψαν 1,7 εκατ. στρέμματα

lazaros lazaros