Ανατολική Αττική
ΔιάφοραΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα: Έκανε παράνομη ανασκαφή στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων

Παράνομη ανασκαφή στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων Καβάλας έκανε ένας 39χρονος, χρησιμοποιώντας ανιχνευτή μετάλλων και σκαπτικό εργαλείο, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε μία μεταλλική λαβή αγγείου που μόλις είχε ανασύρει από το έδαφος.

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σε έρευνες που ακολούθησαν σε δύο σπίτια, στην κατοικία του και στο πατρικό του, σε χωριό της Καβάλας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε έντεκα χάλκινα αρχαία νομίσματα που, σύμφωνα με γνωμάτευση του αρμόδιου αρχαιολόγου, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου περί Αρχαιοτήτων, καθώς επίσης 14 αντικείμενα που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Τα παραπάνω αντικείμενα παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας για αρχαιολογική, ιστορική και εμπορική εκτίμηση, ενώ ο συλληφθείς οδηγείται στον εισαγγελέα πρωτοδικών Καβάλας

πηγη:thepresident

Σχετικές αναρτήσεις

Εγκαινιάστηκε το Μνημείο των Αθανάτων του Έθνους – Άναψε η φλόγα για 121.692 ήρωες που έπεσαν στα πεδία των μαχών (εικόνες)

lazaros lazaros

Ναβάλνι: Ο Μπάιντεν συναντήθηκε με τη σύζυγό του

lazaros lazaros

Κινέζοι δημιούργησαν παραλλαγή κορωνοϊού με 100% θνησιμότητα!

lazaros lazaros