Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΡοή ειδήσεων

Lloyd Austin (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Η βοήθεια στο Ισραήλ δεν θα εμποδίσει την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Η βοήθεια που δίδεται στο Ισραήλ μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η Hamas δεν θα εμποδίσει την υποστήριξη στην Ουκρανία, διαβεβαίωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, την έδρα του ΝΑΤΟ, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Lloyd Austin.
«Μην γελιέστε, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να είναι σε θέση να αναπτύσσουν τη δύναμή τους και μέσα για την αντιμετώπιση των κρίσεων σε αρκετά θέατρα ταυτόχρονα. Συνεπώς, στεκόμαστε αποφασιστικά στο πλευρό του Ισραήλ συνεχίζοντας παράλληλα να υποστηρίζουμε την Ουκρανία», δήλωσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, στην οποία μετείχε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky.
Νωρίτερα, κατά την έναρξη της συνόδου των συμμάχων της Ουκρανίας στις Βρυξέλλες, ο Lloyd Austin δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία για όσο καιρό χρειαστεί, εν μέσω του πολιτικού χάους στο Κογκρέσο και της κρίσης στη Μέση Ανατολή.
«Οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο καιρό χρειαστεί. Είμαστε εδώ για να σκάψουμε βαθιά ώστε να ικανοποιήσουμε τις πιο επείγουσες ανάγκες της Ουκρανίας — ειδικά για την αντιαεροπορική άμυνα και τα πολεμοφόδια», τόνισε ο Austin, ο οποίος καθόταν δίπλα στον Ουκρανό πρόεδρο Zelensky.

bankingnews.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Πλανήτης Άρης: Περιστρέφεται όλο και πιο γρήγορα.Το φαινόμενο προβληματίζει τους επιστήμονες

lazaros lazaros

Ε.Ε. για Πούτιν: Δεν ήταν ελεύθερες οι εκλογές στη Ρωσία

lazaros lazaros

H νέα μανία στα σπίτια.Συστήματα καθαρισμού του αέρα

lazaros lazaros