Ανατολική Αττική
LIFESTYLEΡοή ειδήσεων

Λονδίνο: Ο εμβληματικός πύργος BT πωλήθηκε έναντι $347 εκατ. και θα γίνει υπερπολυτελές ξενοδοχείο

Στο μυθικό ποσό των 275 εκατομμυρίων λιρών (347 εκατομμυρίων δολαρίων).πωλήθηκε ο εμβληματικός πύργος BT Tower του Λονδίνου και πλέον θα μετατραπεί σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο. Ο ιδιοκτήτης BT Group (BT.L) δήλωσε ότι συμφώνησε να πουλήσει το κτίριο 177 μέτρων στο West End της πρωτεύουσας στην MCR Hotels.

Ο πύργος, που εγκαινιάστηκε από τον πρωθυπουργό Χάρολντ Γουίλσον το 1965, ήταν το ψηλότερο κτίριο του Λονδίνου για 16 χρόνια μέχρι να χτιστεί ο πύργος NatWest Tower στο City of London. Ο τελευταίος όροφος χρησιμοποιούνταν ως περιστρεφόμενο εστιατόριο μέχρι το 1971, και η BT χρησιμοποιεί τον όροφο ως χώρο για εταιρικές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις από το 1984.

Ο ρόλος του στις επικοινωνίες έχει μειωθεί καθώς η τεχνολογία σταθερής και κινητής τηλεφωνίας αλλάζει, και οι κεραίες μικροκυμάτων του απομακρύνθηκαν πριν από μια δεκαετία και πλέον, καθώς δεν ήταν πλέον απαραίτητες για τη σύνδεση του Λονδίνου με την υπόλοιπη χώρα. Ο διευθυντής ακινήτων της BT, Brent Mathews, δήλωσε ότι ο πύργος, ο οποίος βρίσκεται στην καρδιά του Λονδίνου, είχε διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στη μεταφορά των κλήσεων, των μηνυμάτων και των τηλεοπτικών σημάτων της χώρας. «Αυτή η συμφωνία με την MCR θα επιτρέψει στον πύργο BT να αποκτήσει έναν νέο σκοπό, διατηρώντας αυτό το εμβληματικό κτίριο για τις επόμενες δεκαετίες», δήλωσε.

Η MCR Hotels, ο τρίτος μεγαλύτερος ιδιοκτήτης-διαχειριστής ξενοδοχείων στις ΗΠΑ, διαχειρίζεται μερικά από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης, όπως το The High Line Hotel και το TWA Hotel στο αεροδρόμιο JFK. Η εταιρεία σκοπεύει ναεπαναχρησιμοποιήσει τον διατηρητέο πύργο BT Tower ως ξενοδοχείο μέσω μιας συνεργασίας με το Heatherwick Studio.

Σύμφωνα με δήλωση της MCR Hotels, η BT θα χρειαστεί αρκετά χρόνια για να εκκενώσει τις εγκαταστάσεις, λόγω της πολυπλοκότητας των εργασιών. Αυτό θα δώσει χρόνο για την ανάπτυξη του σχεδιασμού και τη συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες, δήλωσε η MCR.

Η συμφωνία έρχεται εν μέσω μιας ζοφερής εικόνας για τα εμπορικά ακίνητα παγκοσμίως.Ο δείκτης MSCI World Real Estate Index υποχώρησε κατά 18% μεταξύ της αρχής του 2022 και του τέλους του 2023, μετά την εκτίναξη των επιτοκίων και την άνοδο της τηλεργασίας, η οποία εξασθένισε τη ζήτηση για μεγάλους, κεντρικούς χώρους εργασίας.

Το Λονδίνο αρχικά υστερούσε σε σχέση με το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο στην ανάκαμψη των ξενοδοχείων μετά την πανδημία. Έκτοτε η κατάσταση έχει βελτιωθεί, με την αύξηση των διακοπών να ενισχύει τις μέσες τιμές στα ξενοδοχεία της πόλης κατά 19% τους πρώτους πέντε μήνες του 2023, σύμφωνα με έκθεση του μεσίτη Savills Plc.

Με την παγκόσμια ζήτηση αεροπορικών εισιτηρίων να προβλέπει αύξηση κατά σχεδόν 1/5 το επόμενο έτος σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019, ορισμένες από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του κόσμου στοιχηματίζουν ότι η ζήτηση θα βελτιωθεί περαιτέρω.

πηγη:imerisia.

Σχετικές αναρτήσεις

Κατεχόμενα: Επίγειος παράδεισος για Ρώσους και Ιρανούς ολιγάρχες και εύκολο ξέπλυμα χρήματος

lazaros lazaros

Κωνσταντινούπολη: Νέα πρόβλεψη-σοκ για καταστροφικό σεισμό

lazaros lazaros

Ξαφνικό «λουκέτο» στο ΟΑΚΑ

lazaros lazaros