Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μάχη μεταξύ Γιαννούλης, Σουφλίου, Σιδηρώ, με συνεχείς ρίψεις εναέριων απ’ το ξημέρωμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Για 13η ημέρα συνεχίζονται οι φωτιές στον Έβρο, με το τεράστιο πρόβλημα να παραμένει στην φωτιά το Δάσους Δαδιάς, που μετά την ολονύκτια μάχη των επίγειων πυροσωεστικών δυνάμεων, συνεχίζεται απ’ το ξημέρωμα και με την προσθήκη των εναέριων μέσως κατάσβεσης.

 

Με το πρώτο, κυριολεκτικά, φως της ημέρας, στην περιοχή ξεκίνησαν να επιχειρούν αεροπλάνα αι ελικόπτερα, με στόχο να περιορίσουν το μέγεθος της φωτιάς, που χθες μετά από τα μεσάνυχτα κατευθύνθηκε προς Σουφλί, με αποτέλεσμα το 112 να στείλει μήνυμα στους κατοίκους του να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Η φωτιά δεν μπήκε πάντως μέσα στο χωριό της Γιαννούλης, αφού οι προσπάθειες των ε΄΄ιγειων δυνάμεων την κράτησαν εκτός. Παράλληλαμ δεν πέρασε ούτε τον δρόμο του Σθδηρώ προς το Πρωτοκκλήσι όπως υπήρχε ο φόβος.

Ήδη γίνονται αλλεπάληλες ρίψεις στο κύριο μέτωπο της φωτιάς, που κάποια στιγμή το πρωί γύρισε προς την Δαδιά.

Όλη τη νύχτα αλλά και σήμερα διαπλατύνονται οι αντιπυρικές ζώνες που βρίσκονται έξω από την πόλη, αν και η φωτιά δεν πληαίασε απειλητικα. Πολλά εξαρτώνται από την φορά των ανέμων, που αλλάζει και την κατεύθυνση της φωτιάς.

Όσον αφορά την πλευρά προς το Σιδηρώ, που όπως και η Γιαννούλη εκκενώθηκε χθες με μήνυμα του 112, η φωτιά δεν έχει πλησιάσει προς το χωριό αυτό του πρεινού όγκου, αλλά όλοι παραμένουν σε επιφυλακή.

πηγη:http://evros-news.gr

 

Σχετικές αναρτήσεις

Στην Ελλάδα ο 19χρονος Έλληνας ναυτικός του st Nicolas

lazaros lazaros

Ρέθυμνο: Αποκολλήθηκε βράχος και έπεσε σε αυτοκίνητο – Άγιο είχαν οι δύο επιβάτες

lazaros lazaros

Μάριος Παπαευσταθίου-Καθηγητής Οικονομίας & Νέων Τεχνολογιών στο “MEGA CHANNEL” :Πως Εφαρμόζεται η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση.

lazaros lazaros