Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΙΑΤΡΙΚΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΡοή ειδήσεων

Μάριος Παπαευσταθίου-Καθηγητής Οικονομίας & Νέων Τεχνολογιών στο “MEGA CHANNEL” :Πως Εφαρμόζεται η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση.

Ο Μάριος Παπαευσταθίου-Καθηγητής Οικονομίας & Νέων Τεχνολογιών στο “MEGA CHANNEL” :
Η Τεχνητή Νοημοσύνη, εισέβαλε ορμητικά στη ζωή μας και πλέον αποτελεί ένα από τα βασικότερα πεδία συζήτησης και προβληματισμού, σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η τεχνητή νοημοσύνη, έχει εξάψει τη φαντασία αναφορικά με τις δυνατότητες που ανοίγονται στην ανθρωπότητα, ενώ παράλληλα εγκυμονεί κινδύνους για τυχόν ανεξέλεγκτη επέκτασή της.
Ο  Μάριος Παπαευσταθίου,Εγνωσμένου Κύρους Καθηγητής Οικονομίας & Νέων Τεχνολογιών μίλησε στην τηλεόραση MEGA.
Η τεχνητή νοημοσύνη αναφέρεται στην δημιουργία υπολογιστικών συστημάτων που μπορούν να εκτελούν κάποια καθήκοντα ανθρώπινης νοημοσύνης, όπως είναι η λήψη αποφάσεων και αναγνώριση προτύπων
Πώς εφαρμόζεται η τεχνητή νοημοσύνη στην ειδική εκπαίδευση;
“Τα παιδιά έχουν πολύ καλή σχέση με τα social media’, κάποια στιγμή είχαν δει στην τηλεόραση κάποιον παρουσιαστή που δεν ήταν άνθρωπος, αλλά ρομπότ, προϊόν τεχνητής νοημοσύνης και με βάση αυτό κάναμε μία δράση.
Εμείς στα Τρίκαλα στην ειδική εκπαίδευση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνητή νοημοσύνη για να μάθουμε κάποια πολύ σημαντικά πράγματα στα παιδιά. Οι τάξεις μας αποτελούνται από 4 – 5 παιδιά και μπορούμε με την τεχνητή νοημοσύνη να κάνουμε μία εξατομικευμένη εκπαίδευση».

Και εξήγησε ο Διακεκριμένος καθηγητής Μάριος Παπαευσταθίου:

«Η τεχνητή νοημοσύνη παρακολουθεί την πρόοδο και τις ανάγκες του κάθε μαθητή και προσαρμόζει τον ρυθμό και το περιεχόμενο της διδασκαλίας ανάλογα με τις ατομικές ανάγκες.
Όλοι οι άνθρωποι είναι ισότιμοι και μπορούν να τα καταφέρουν και η τεχνητή νοημοσύνη παρέχει εξατομικευμένη υποστήριξη στους μαθητές με ειδικές ανάγκες προσαρμόζοντας το εκπαιδευτικό υλικό»

Μάριος Παπαευσταθίου
Καθηγητής Οικονομίας & Νέων Τεχνολογιών

1)Επικοινωνία

Marios3kala@gmail.com

mpapaefstathiou@uth.gr

2)Ιστοσελίδα

https://mariospapaefstathiou.gr


 

Σχετικές αναρτήσεις

AAΔΕ: 24ωρη Πανελλαδική Απεργία των εργαζομένων την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου

lazaros lazaros

Λειψυδρία – Λέρος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε το νησί

lazaros lazaros

Σοκαριστικό περιστατικό με ΑμεΑ στο Πήλιο: Ηταν δεμένος σε μαντρί και φώναζε βοήθεια

lazaros lazaros