Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΙΑΤΡΙΚΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Μάτι: Τη Μεγάλη Δευτέρα 29/4 η απόφαση

Δεκαοκτώ μέρες έμειναν μέχρι το πρωί της 29ης Απριλίου για την έκδοση της απόφασης για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς

Η πολύμηνη εμβληματική αυτή δίκη για την εθνική τραγωδία στο Μάτι φτάνει στο τέλος της με τους συγγενείς των θυμάτων, λίγο πριν συμπληρωθούν έξι χρόνια απο το ξέσπασμα της φωτιάς, να αναμένουν την απόφαση της δικαιοσύνης για την τιμωρία όσων τελικά κριθούν ένοχοι.

Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και το δικαστήριο τις επόμενες μέρες αναμένεται να προχώρησει σε διάσκεψη ώστε να ανακοινώσει την εκφώνηση της απόφασης επί της ενοχής τη Μεγάλη Δευτέρα.

Τότε οι δικαστές θα γνωστοποιήσουν την κρίση τους για τους συνολικά 21 κατηγορούμενους που κάθονται στο εδώλιο αντιμέτωποι με πλημμεληματικές πράξεις .

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας έχει προτείνει την ενοχή 9 κατηγορούμενων και την αθώωση συνολικά 12 προσώπων μεταξύ των οποίων η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλ. Ψινάκης.

Σύμφωνα με τη εισαγγελική εισήγηση, αποδείχθηκαν οι πράξεις της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της σωματικής βλάβης από αμέλεια και του εμπρησμού από αμέλεια κατά περίσταση για τους 9 κατηγορούμενους.

tovima

 

Σχετικές αναρτήσεις

5 χωριά στην Ελλάδα για χαλαρά Χριστούγεννα -Πέτρα, χιόνι, τζάκι και καλό φαγητό

lazaros lazaros

Λιανεμπόριο: Τουρκικές αλυσίδες ανοίγουν εκατοντάδες υποκαταστήματα στην Ελλάδα

lazaros lazaros

Πιερία: Εξιχνιάστηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης – Συνελήφθησαν 15 άτομα

lazaros lazaros