Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

McDonald’s: Στα σκαριά γεύμα των 5 δολαρίων για αδύναμους καταναλωτές

Η McDonald’s επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να λανσάρει ένα γεύμα χαμηλής τιμής στα καταστήματα των ΗΠΑ για να αντισταθμίσει ένα όλο και πιο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον για τους καταναλωτές, δήλωσαν στο CNBC δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Χαρακτηριστικά είπαν ότι το γεύμα των 5 δολαρίων θα μπορούσε να περιλαμβάνει τέσσερα στοιχεία: ένα McChicken ή McDouble, τέσσερα κομμάτια κοτομπουκιές, πατάτες τηγανιτές και ένα αναψυκτικό.

Την εν λόγω είδηση είχε μεταδώσει πριν λίγες μέρες και το Bloomberg.

Η πιθανή νέα προσφορά έρχεται σε μια εποχή που οι καταναλωτές με χαμηλό εισόδημα αρχίζουν να περιορίζουν τις δαπάνες τους, ιδίως στις μάρκες fast-food.

Οι δαπάνες των καταναλωτών με χαμηλό εισόδημα, βρίσκονται στο βρίσκονται στα επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών αυτό το διάστημα και συγκεκριμένα στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών, σύμφωνα με στοιχεία της Bank of America.

Στελέχη από τα McDonald’s μέχρι τα Wendy’s και τα Dave and Buster’s έχουν όλοι τονίσει ότι υπάρχει περιορισμός των δαπανών.

Η McDonald’s ανακοίνωσε πρόσφατα ένα μέτριο πρώτο τρίμηνο όσον αφορά τα οικονομικά της αποτελέσματα, με τις πωλήσεις των ίδιων καταστημάτων στις ΗΠΑ να υπολείπονται ελαφρώς των προσδοκιών.

Οι υψηλότερες τιμές βοήθησαν στην αύξηση των εσόδων, αλλά ορισμένοι καταναλωτές έκαναν πίσω λόγω του υψηλότερου κόστους.

«Οι καταναλωτές συνεχίζουν να είναι ακόμη πιο απαιτητικοί με κάθε δολάριο που ξοδεύουν, καθώς αντιμετωπίζουν αυξημένες τιμές στις καθημερινές τους δαπάνες, γεγονός που ασκεί πίεση στον κλάδο των fast food», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Chris Kempczinski στην κλήση για τα κέρδη της εταιρείας στις 30 Απριλίου.

Πρόσθεσε ότι η McDonald’s πρέπει να είναι εστιασμένη στην προσιτή τιμή για να προσελκύσει πελάτες.

Κατά την κλήση, ο Kempczinski δήλωσε ότι η εταιρεία εργάζεται για μια εθνική συμφωνία αξίας στις ΗΠΑ και ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Ian Borden δήλωσε ότι η ηγετική ομάδα των ΗΠΑ συνεργάζεται στενά με τους ιδιοκτήτες-διαχειριστές σε αυτό το περιβάλλον.

H αρχική πρόταση της McDonald’s για το γεύμα αξίας 5 δολαρίων δεν ξεπέρασε τα απαραίτητα εμπόδια και τώρα συζητούνται πρόσθετες λεπτομέρειες, σύμφωνα με τις πηγές του CNBC.powergame

 

Σχετικές αναρτήσεις

Επικεφαλής Μουσείου χαρακτηρίζει «πόρνη» τη Φλωρεντία για τον μαζικό τουρισμό

lazaros lazaros

Fraport Greece: 32,3 εκατ. επιβάτες διακινήθηκαν το 10μηνο του 2023 στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

lazaros lazaros

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής

lazaros lazaros