Ανατολική Αττική
ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΡοή ειδήσεων

ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΟΥΒΙΤΣΑΣ

ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ
Τα μεγάλα έργα που δρομολογεί η πολιτεία έρχονται στη Ραφήνα και στο Πικέρμι.
Ορισμένα έργα είναι ήδη εδώ, όπως η αποχέτευση, ένα έργο που αναμένεται να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής στις πόλεις μας και να δώσει ανάσα στο φυσικό τους περιβάλλον μετά την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού σε 3βάθμιο από 2βάθμιο έργο, που οφείλεται στην μακρόχρονη και δυναμική απαίτηση/διαβούλευση της κοινωνίας (κάτοικοι και φορείς) με την πολιτεία για την προστασία του περιβάλλοντος.
Άλλα έργα όμως όπως η διευθέτηση του Μεγάλου Ρέματος, έχουν διχάσει, καθώς δεν γίνονται αποδεκτά από μέρος της τοπικής κοινωνίας και μέρος του επιστημονικού κόσμου.
Το ζητούμενο όμως σε κάθε περίπτωση, είναι η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής μας, χωρίς όμως να υποβαθμίζεται το φυσικό περιβάλλον.
Υπάρχουν και άλλα έργα που ήλθαν στην ζωή μας πρόσφατα όπως η Μ.Ε.Β.Α. (Μονάδα Επεξεργασίας ΒιοΑποβλήτων) που θα υποβαθμίσει το ρέμα του Βαλανάρη την είσοδο της Καλλιτεχνούπολης και την Μαραθώνια διαδρομή.

Έργο για το οποίο δεν έγινε πότε διαβούλευση με την τοπική κοινωνία από την σημερινή δημοτική αρχή, τόσο για την έλευση του έργου όσο και η χωροθέτηση του.

Αντίθετα η σημερινή Δημοτική αρχή ενήργησε ‘εν κρυπτώ’ από τον Ιούνιο του 2021 όταν εισηγήθηκε την εγκατάσταση της ΜΕΒΑ στο Πικέρμι με τον ΕΣΔΝΑ να εγκρίνει. Δηλαδή σε μία μόλις συνεδρίαση φέρνει την Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ) στον Δήμο μας!

Κρυφά απο κατοίκους & Δημοτικό Συμβούλιο! Κρατήθηκε για μεγάλο διάστημα ως επτασφράγιστο μυστικό, με την οδό Αισώπου στο Πικέρμι (αχνά διαγραμμένη οδός στο πολεοδομικό σχέδιο του Πικερμίου) ώστε να χρησιμεύσει ως διαδρομή απορριματοφόρων φορτηγών των Δήμων Σπάτων Αρτέμιδας, Παιανίας, Μαρκοπούλου προς την μονάδα ΒιοΑποβλήτων! Όλα πολύ καλά απο καιρού σχεδιασμένα από την Δημοτική αρχή ,απουσία της κοινωνίας.

Η επαναξιολόγηση των έργων, (μεγάλων και μικρότερων) αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή, έχει βαρύνουσα σημασία στο σχεδιασμό της νέας Δημοτικής Αρχής. Ιδιαίτερα σε τμήματα έργων και σημεία όπου εντοπίζονται σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Χωρίς όμως να τίθεται σε αμφισβήτηση η αναγκαιότητα και τα χρονοδιαγράμματα κάποιων έργων, όπως η αποχέτευση και η αντιπλημμυρική προστασία που είναι βασικά ζητούμενα για την τοπική κοινωνία, αλλά η περιβαντολογική αναβάθμιση τους και άρα και της ποιότητας ζωής μας.

Με εκτίμηση,

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΔΟΥΒΙΤΣΑΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Τήνος/ H “μάχη” του Andros Queen με τα κύματα

lazaros lazaros

Γ. Ναβάλναγια: Ο Πούτιν είναι απρόβλεπτος – Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα

lazaros lazaros

Ελβετία: Ο κεντρικός τραπεζίτης προειδοποιεί ότι νέα πληθωριστικά σοκ θα μπορούσαν να χτυπήσουν «ανά πάσα στιγμή»

lazaros lazaros