Ανατολική Αττική
LIFESTYLEΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Μέσα στην συντομότερη πτήση στον κόσμο – Διαρκεί δευτερόλεπτα και αναλογικά, είναι η πιο ακριβή (βίντεο)

Η αναλογία κόστους ανά μίλι την καθιστά την πιο ακριβή «από την πρώτη θέση της Emirates»

Η συντομότερη -και τυπικά ακριβότερη- εμπορική πτήση στον κόσμο, διαρκεί υπό ευνοϊκές συνθήκες μόλις ένα λεπτό και 14 δευτερόλεπτα.

Έχει καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες  και πραγματοποιείται μεταξύ των νησιών Papa Westray και Westray στο σκωτσέζικο αρχιπέλαγος Orkney – καλύπτωντας απόσταση μόλις 1,7 μιλίων (2,7 χιλιομέτρων).«Ίσα που έχεις απογειωθεί, από τον αεροδιάδρομο, πριν το αεροσκάφος στρίψει προς την τελικό του προορισμό»,  ανέφερε ο 41χρονος Noel Philips, από το Mansfield του Derbyshire, o οποίος επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο και κατέγραψε την  εμπειρία του.

Η πτήση κοστίζει μόνο 17 λίρες, αλλά η αναλογία κόστους ανά μίλι, εφαρμοζόμενη σε μια πτήση από το Λονδίνο στο Ντουμπάι, θα σήμαινε ναύλο 34.000 λιρών.

«Στην πραγματικότητα είναι πιο ακριβή από την πρώτη θέση της Emirates» ανέφερε ο Noel.

Τα πλάνα δείχνουν τον Noel,, να επιβιβάζεται στο αεροπλάνο της Britten-Norman Islander στο Papa Westray, και να ρυθμίζει το χρονόμετρο στο τηλέφωνό του.

Η πτήση μπορεί να μεταφέρει έως και οκτώ επιβάτες και εκτελείται δύο φορές την ημέρα με τη Loganair, ενω το ταξίδι στον αέρα είναι μόλις 53 δευτερόλεπτα.

Κάποιοι λένε ότι η απόσταση της πτήσης την καθιστά περιβαλλοντικά αμφισβητήσιμη, αλλά η εναλλακτική λύση είναι μια 20λεπτη διαδρομή με πλοιάριο μέσα σε φουρτουνιασμένα νερά.

πηγη:naftemporiki.

Σχετικές αναρτήσεις

Έρευνα συνδέει την έλλειψη σεροτονίνης με τη νόσο Alzheimer

lazaros lazaros

Διονύσιος Σολωμός: Ο θάνατος, η αμφισβήτηση, η αναγνώριση

lazaros lazaros

G20: Το βαμβακερό φουλάρι του Γκάντι και οι συμβολισμοί του Μόντι

lazaros lazaros