Ανατολική Αττική
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Μια διαφορετική και άκρως ενδιαφέρουσα διάλεξη! Κυριακή, 12 Νοεμβρίου στις 19:00΄, από τον Χάρη Αθανασιάδη, καθηγητή του Παντείου, στη Βιβλιοθήκη του συλλόγου Νέου Βουτζά η πρόοδος.

Έχετε αναρωτηθεί

• ιστορία παράγουν μονάχα οι ιστορικοί;

• γράφεται μονάχα η ιστορία ή παράγεται και μέσα από μια σειρά άλλων πρακτικών;

• με ποιόν τρόπο σχετίζονται οι άνθρωποι με το παρελθόν;

• τί κοινό έχουν ένας πίνακας του Γύζη, ένα ένθετο εφημερίδας, μια μαθητική παρέλαση, μια δημόσια τελετή, μια έκθεση σε μουσείο, μια κινηματογραφική ταινία, μια διαμάχη στο διαδίκτυο, ένα βιβλίο, μια θεατρική παράσταση;

• Είναι όλα Δημόσια Ιστορία. Είναι η ιστορία στη δημόσια σφαίρα, έξω από τα πανεπιστήμια, έξω από τα ερευνητικά κέντρα, εκτός των τειχών…., που επικοινωνεί αμφίδρομα με την την αυστηρά περιγεγραμμένη ακαδημαϊκή έρευνα, δηλαδή την Ιστορία.

Περισσότερες απαντήσεις, λεπτομέρειες και γνώσεις, την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου στις 19:00΄, από τον Χάρη Αθανασιάδη, καθηγητή του Παντείου, στη Βιβλιοθήκη του συλλόγου μας.

Μια διαφορετική και άκρως ενδιαφέρουσα διάλεξη!

Αναστασία Ευαγγελίου-Ρίζου

Σχετικές αναρτήσεις

Εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος στα Τρίκαλα.

lazaros lazaros

Βανίτα Σωφρόνη.«Μαζί για τη Ζωή»Με χαρά και συγκίνηση παρευρέθηκα στην πολύ όμορφη εκδήλωση που οργάνωσε η προεδρος του συλλόγου κ. Σάσα Πατεράκη και τα μέλη του Δ.Σ Γυναικών Γλυφάδας που πάσχουν από καρκίνο του μαστού.

lazaros lazaros

Οι δήμοι της Αττικής συμμετέχουν με δράσεις στην Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

lazaros lazaros