Ανατολική Αττική
ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΕΛΛΑΔΑΙΑΤΡΙΚΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Μικρές. Κυκλάδες. Μεταφορά από Νάξο Φαρμακευτικού Υλικού με Drone

Χρυσό βραβείο (Gold) στα Hellenic Responsible Business Awards στην κατηγορία Τεχνολογία & Υγεία έλαβε η ΝΟVA για το πρόγραμμα που υλοποίησε σε συνεργασία με την UCANDRONE (μέλος του EFA GROUP) για το καινοτόμο πιλοτικό έργο μεταφοράς φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού μέσω drone, στα κατοικημένα νησιά των μικρών Κυκλάδων. Το πρόγραμμα αυτό με διάρκεια τέσσερις μήνες, αφορούσε στη μεταφορά φαρμάκων και δειγμάτων αίματος σε τακτική βάση, αλλά και σε περιπτώσεις εξαιρετικά έκτακτης ανάγκης, με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται σε μικρά κατοικημένα νησιά του Αιγαίου.

Με τη χρήση τεχνολογιών που βασίζονται στο σύγχρονο δίκτυο 5G της ΝΟVA, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης και χρήση αυτοματοποιημένων συστημάτων, το πρόγραμμα κατέδειξε εξαιρετικά σημαντικά οφέλη. Με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροχημάτων (drone) αυξάνονται ο χρόνος απόκρισης και η ταχύτητα μεταφοράς, ενώ μειώνεται δραστικά το κόστος των μετακινήσεων και το αντίστοιχο ενεργειακό αποτύπωμα, αλλά κυρίως προσφέρονται πρώτες βοήθειες στους κατοίκους που έχουν ανάγκη.

Το drone είχε καθημερινά προγραμματισμένες πτήσεις από το νησί της Νάξου προς τα νησιά Κουφονήσι, Ηρακλειά και Σχοινούσα, καθώς και έκτακτες πτήσεις, σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης, για τη μεταφορά όλου του απαραίτητου υγειονομικού υλικού. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και της Διοίκησης 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου με στόχο να εξυπηρετήσει και να εξοπλίσει με ιατροφαρμακευτικό υλικό, νησιά στα οποία δεν υπάρχουν φαρμακεία για να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων και του τοπικού συστήματος δημόσιας υγείας.

O Δημήτρης Στεφανάκης, Πρόεδρος της UCANDRONE (μέλος του ομίλου EFA GROUP), δήλωσε: «Η βράβευση αυτή, επιστέγασμα της επιτυχημένης δράσης του προγράμματος, αποδεικνύει το σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η τεχνολογία που αναπτύσσεται εγχώρια από Έλληνες μηχανικούς επιλύοντας σημαντικά προβλήματα. Η συνεργασία και η σύμπραξη κορυφαίων εταιριών στο είδος τους, όπως η NOVA και η UCANDRONE απέδειξε τις δυνατότητες που υπάρχουν, αλλά και δίνει υπόσχεση για περισσότερα επιτεύγματα στο μέλλον. Ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας να επενδύουμε στην υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και να παρέχουμε την τεχνογνωσία μας ως μοχλό ανάπτυξης της κοινωνίας, για το κοινό καλό».

naxospress.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Στουρνάρας: Θεωρώ πως έπιασαν την κορυφή τα επιτόκια

lazaros lazaros

Εικόνες από τη χιονισμένη Φλώρινα (pics)

lazaros lazaros

Νέα Μάκρη: Συνελήφθη καταζητούμενος παιδόφιλος με καταδικαστικές αποφάσεις στην «πλάτη» του

lazaros lazaros