Ανατολική Αττική
ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΡοή ειδήσεων

Μυστικός δείπνος Παπανδρέου με Τσίπρα στο Στρασβούργο

“Μυστικός δείπνος στο Στρασβούργο”, είναι ο σημερινός τίτλος της εφημερίδας Τα Νέα και η αποκάλυψη είναι ότιο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αλέξης Τσίπρας, εθεάθησαν στο ίδιο τραπέζι, μόνοι τους σε εστιατόριο στο Στρασβούργο, όπου και οι δυο συμμετείχαν στις εργασίες του Συμβουλίου τη Ευρώπης. Με μενού φυσικά τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Η είδηση δεν θα είχε κάποιο εξαιρετικό ενδιαφέρον αν δεν συνδυαζόταν με τη συζήτηση που γίνεται στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο συνεργασίας στις επόμενες εκλογές, με τη μία ή την άλλη μορφή, καθώς και με τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου μετά τη νίκη Δούκα στις δημοτικές εκλογές- ύστερα από την στήριξή του από τον Κώστα Ζαχαριάδη- ότι είναι “ένα μεγάλο μήνυμα για τις προοδευτικές δυνάμεις και ότι αν ενωθούν μπορούν να κάνουν την ανατροπή”.

Βέβαια όπως σημειώνει η συντάκτης του θέματος Μυρτώ Λαλιούτη, αν οι δυο πολιτικοί ήθελαν όντως να είναι “μυστικός ο δείπνος” θα διάλεγαν ένα εστιατόριο κρυφό μακριά από τα βλέμματα των συναδέλφων τους, άρα μάλλον δεν ήθελαν να το κρατήσουν μυστικό, ενώ δεν γνωρίζουμε και τι ακριβώς διεμήφθη.
Το βέβαιον σημειώνουν τα Νέα στο κομμάτι, είναι ότι οι σχέσεις Παπανδρέου-Τσίπρα είναι πολύ διαφορετικές από το μακρινό 2010, όταν η κυβέρνηση Παπανδρέου στοχοποιήθηκε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό που δεν σημειώνει η συντάκτης είναι ότι ο μεν Γιώργος Παπανδρέου είναι συνταξιούχος πολιτικός με επιρροή μόνο σε κάτι επίσης συνταξιούχους πολιτικούς εντός του ΠΑΣΟΚ, ενώ η ταπεινωτική του ήττα στις εσωκομματικές εκλογές του έχει στερήσει κάθε κύρος και πολιτικό εκτόπισμα, ενώ την ίδια στιγμή και ο Αλέξης Τσίπρας έχει χάσει και αυτός μέρος της επιρροής του στο κόμμα στο οποίο ηγείτο μέχρι πρότινος, αφού η αντιπολίτευση στον Στέφανο Κασσελάκη, τον κατηγορεί ότι αυτός έφερε από το πουθενά τον νέο πρόεδρο και η παλαιά φρουρά πνέει μένεα εναντίον του. Αρα και εκείνος δύσκολα μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις.

πηγη:thetoc.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Νέα Υόρκη: Το επενδυτικό ενδιαφέρον διεθνών funds για ελληνικά assets

lazaros lazaros

Ducati Multistrada V4 RS: Με Desmo, 180 hp, ξηρό συμπλέκτη και υποπλαίσιο τιτανίου – Video

lazaros lazaros

Η ιταλική κουζίνα γιορτάζει!

lazaros lazaros