Ανατολική Αττική
ΔιάφοραΚΟΣΜΟΣ

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ για τον περισσότερο χρόνο παραμονής στο διάστημα

Ρώσος κοσμοναύτης Όλεγκ Κονονένκο σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ για τον περισσότερο χρόνο παραμονής στο διάστημα.

Ο 59χρονος συμπλήρωσε αθροιστικά περισσότερες από 878 ημέρες και 12 ώρες εκτός της γήινης ατμόσφαιρας – που ισοδυναμούν με σχεδόν δυόμισι χρόνια – το πρωί της Κυριακής.

Ο Κονονένκο γιόρτασε το ορόσημο επί του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), στον οποίο έχει ταξιδέψει πέντε φορές από το 2008.

«Πετάω στο διάστημα για να κάνω αυτό που αγαπώ, όχι για να κάνω ρεκόρ. Ονειρευόμουν και φιλοδοξούσα να γίνω κοσμοναύτης από τότε που ήμουν παιδί.

Αυτό το ενδιαφέρον -η ευκαιρία να πετάξω στο διάστημα, να ζήσω και να εργαστώ σε τροχιά- με παρακινεί να συνεχίσω να πετάω», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Είμαι περήφανος για όλα μου τα επιτεύγματα, αλλά είμαι περισσότερο περήφανος που το ρεκόρ συνολικής διάρκειας παραμονής ανθρώπου στο διάστημα εξακολουθεί να κατέχει ένας Ρώσος κοσμοναύτης», σημείωσε

Ο Κονονένκο αναμένεται να συμπληρώσει συνολικά 1.000 ημέρες στο διάστημα στις 5 Ιουνίου.

Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει παραμείνει στο διάστημα για 1.110 ημέρες – κάτι που ισοδυναμεί με κάτι περισσότερο από τρία χρόνια.

Το σημερινό του ταξίδι στον ISS ξεκίνησε στις 15 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, όταν εκτοξεύτηκε μαζί με την αστροναύτη της NASA Λόραλ Ο’ Χάρα και τον συμπατριώτη και συνάδελφό του στη Roscosmos, Nικολάι Τσουμπ.

πηγηliberalgr

 

Σχετικές αναρτήσεις

Ελβετία: Πιθανή μια περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής

lazaros lazaros

Νέα Μάκρη: Συνελήφθη καταζητούμενος παιδόφιλος με καταδικαστικές αποφάσεις στην «πλάτη» του

lazaros lazaros

Τελικό σκορ. Κρυονέρι-Τριγλία Ραφήνας 3-3

lazaros lazaros