Ανατολική Αττική
LIFESTYLEΡοή ειδήσεων

Ντουμπάι: Το τεράστιο και εκθαμβωτικό Mall επεκτείνεται

Το Dubai Mall, ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα στον κόσμο, πρόκειται να γίνει ακόμη μεγαλύτερο με μια προγραμματισμένη επέκταση που θα κοστίσει περίπου 1,5 δισεκατομμύρια ντιρχάμ (408 εκατομμύρια δολάρια).

Το τεράστιο, εκθαμβωτικό εμπορικό συγκρότημα στην εμπορική πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων φιλοξενεί ήδη 1.200 καταστήματα και 200 καταστήματα εστίασης και ποτών, ένα ογκώδες ενυδρείο 10 εκατομμυρίων λίτρων, ένα παγοδρόμιο ολυμπιακών διαστάσεων, μια εσωτερική Chinatown, ένα πάρκο εικονικής πραγματικότητας, ένα εσωτερικό θεματικό πάρκο SEGA και ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα γλυκισμάτων στον κόσμο.

Με επιφάνεια 1 εκατομμυρίου τετραγωνικών μέτρων, το εμπορικό κέντρο συνδέεται επίσης με τον Burj Khalifa, τον ψηλότερο ουρανοξύστη στον κόσμο.

Η εταιρεία ανάπτυξης του εμπορικού κέντρου, Emaar Properties ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα το σχέδιο επέκτασης του κτιρίου, το οποίο θα προσθέσει 240 νέα πολυτελή καταστήματα και χώρους για φαγητό και ποτό.

«Η νέα επέκταση του Dubai Mall είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε μία από τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες στον κόσμο», δήλωσε ο Mohamed Alabbar, ιδρυτής της Emaar και πρόσθεσε ότι το σχέδιο αντανακλά τη φιλοδοξία του Ντουμπάι να προωθήσει τη θέση του «ως κορυφαίου παγκόσμιου προορισμού».

Τα ακίνητα στο Ντουμπάι έχουν εκτοξευθεί στα ύψη από την πανδημία της Covid-19 και μετά, καθώς η πόλη πραγματοποίησε πολύ έγκαιρα εκστρατεία εμβολιασμού και στη συνέχεια άνοιξε τις πόρτες της στον τουρισμό και τις επιχειρήσεις, ενώ μεγάλο μέρος του υπόλοιπου κόσμου παρέμεινε κλειστό.

Διεθνείς εκθέσεις, 10ετείς Golden Visa

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θέσπισαν βίζες για εξ αποστάσεως εργαζομένους και 10ετείς «χρυσές» βίζες, και χαλάρωσαν τους νόμους περί ξένης ιδιοκτησίας για τις επιχειρήσεις, φιλοξενώντας σημαντικές διεθνείς εκδηλώσεις όπως η Expo 2020 και η COP 28. Ο πληθυσμός τους εκτινάχθηκε —καθώς και τα έσοδα από τον τουρισμό και τα ακίνητα— μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, το 2022, η οποία προκάλεσε εισροή πλούσιων Ρώσων στην περιοχή καθώς δεν υπάρχουν εκεί σε ισχύ κάποιες κυρώσεις.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023, το Ντουμπάι είχε καταγράψει ένα εκπληκτικό άλμα 63% στις βίζες διαμονής που εκδόθηκαν το πρώτο εξάμηνο εκείνου του έτους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με το Gulf News.
Εκείνο το έτος, το Dubai Mall δέχτηκε ρεκόρ 105 εκατομμυρίων επισκεπτών, σύμφωνα με την Emaar — αύξηση 19% από το 2022.

Η Emaar Properties είναι μια πολυεθνική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων με έδρα το Ντουμπάι, της οποίας οι δύο μεγαλύτεροι μέτοχοι είναι ο ηγεμόνας του Ντουμπάι Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακντούμ και η Investment Corporation of Dubai, ένα κρατικό επενδυτικό ταμείο των ΗΑΕ. Η εταιρεία είχε καθαρή αξία ενεργητικού 37,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τέλος του 2022, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Τον Φεβρουάριο, η Emaar ανακοίνωσε σχέδια για ένα νέο εμπορικό κέντρο στην περιοχή Creek Harbor του Ντουμπάι που θα επιτρέπει στους επισκέπτες να περνούν από αυτό με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ανέφεραν οι Khaleej Times. Ot.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ελλάδα – Βουλγαρία: Στον “αέρα” η συμφωνία νερού

lazaros lazaros

Έλενα Μανιάτη:1η δισκογραφική δουλειά της ταλαντούχας Μαρίνας Λαγουτάρη

lazaros lazaros

ΣΕΒ: Ορος επιβίωσης το ανταγωνιστικό ενεργειακό κόστος, τα αιτήματα

lazaros lazaros