Ανατολική Αττική
ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΡοή ειδήσεων

Ο Δημοτικός Άρχοντας, στη φωνή των δημοτών, απαντά με πράξεις και έργα!

Ο Δημοτικός Άρχοντας, στη φωνή των δημοτών, απαντά με πράξεις και έργα!

Σε μια δημοκρατική κοινωνία οι δημότες έχουν φωνή και η φωνή τους είναι «ιερή», πολλάκις δε και χρήσιμη στους Δημοτικούς Άρχοντες γιατί επισημαίνουν τα κακώς κείμενα καθώς επίσης τις ανάγκες και τις προτεραιότητες που μπορεί να έχει ο Δήμος. Με τη φωνή τους οι δημότες βοηθούν, σε μεγάλο βαθμό, τους Δημοτικούς Άρχοντες ώστε να έχουν μια καλύτερη εικόνα για τον Δήμο και τα προβλήματα του.

Οι Δημοτικοί Άρχοντες, με τη σειρά τους, οφείλουν να αναζητούν και να δίνουν τις αναγκαίες και απαραίτητες λύσεις, στα όποια μικρά ή μεγάλα προβλήματα, αφού γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο εκλέγονται από τους δημότες.

Ο Δημοτικός Άρχοντας πρέπει να έχει κάποιες σταθερές. Να γνωρίζει τα προβλήματα του Δήμου, να μπορεί να εμπνέει και να καθοδηγεί, να ασκεί εξουσία με ειλικρίνεια και να παραδειγματίζει με τη στάση του, να λέει λίγα και να κάνει πολλά, να τον ενδιαφέρει πρωτίστως το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών,να συνεννοείται και να συνεργάζεται με τουςδημότες

Αντ’ αυτού όμως στην σημερινή εποχήβλέπουμε να επικρατεί, ευτυχώς όχι σε μεγάλο βαθμό, η αμετροέπεια, η ιδιοτέλεια, ο αυταρχισμός, η αλαζονεία, η μετριότητα

Αυτό όμως συμβαίνει γιατί ως δημότες απαρνηθήκαμε, σε μεγάλο βαθμό, πολλά από τα ιδανικά και τις αξίες μας.

Δώσαμε την ευκαιρία στην μετριότητα να αναδειχθεί σε κάτι σημαντικό, η πλεονεξία έγινε αυτοσκοπός, η Δημοκρατία κατάντησεασυδοσία, η διαφάνεια, η λογοδοσία και η ουσιαστική ενημέρωση των δημοτών, στην εποχή της πληροφορίας, πήγαν στα τάρταρα

Η ενημέρωση, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι θεμελιώδεςδημοκρατικό δικαίωμα.

Οι Δημοτικοί Άρχοντες δεν μπορούν να αγνοούν την τοπική κοινωνία και να αποφασίζουν ερήμην της.

Ούτε επίσης μπορούν να αγνοούν βασικές αξίες, όπως διαφάνεια και λογοδοσία! Η διαφάνεια είναι ένα θεμελιώδες κοινωνικό αίτημακαι δεν μπορεί να είναι α λα καρτ.

Η δε δημόσια λογοδοσία είναι και αναγκαία και απαραίτητη, αφού μέσα από αυτή την διαδικασία μπορεί να αναπτυχθεί η εμπιστοσύνη δημοτών και Δημοτικών Αρχόντων και να υπάρξει καλύτερη συνεννόηση και πιο αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ τους.

Ενημέρωση, συνεννόηση, συναίνεση, εμπιστοσύνη, συνεργασία βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στην ειλικρίνεια και τον αλληλοσεβασμό.

Όταν δεν υπάρχει ενημέρωση, διαφάνεια, εμπιστοσύνη, συνεργασία, ειλικρίνεια και οι δημότες αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν τη φωνή τους, όταν ο Δημοτικός Άρχοντας φτάνει να διαχειρίζεται με το ζόρι τις υποθέσεις του Δήμου και των δημοτών και ανήμπορος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων γίνεται απλός παρατηρητής των εξελίξεων, τότε το μόνο που έχει πλέον να αντιτάξειείναι η αλαζονεία, ο αυταρχισμός, ο εκφοβισμός, ο εκβιασμός και η φίμωση κάθε αντίθετης φωνής παντοιοτρόπως.

Στη φωνή όμως των δημοτών ο Δημοτικός Άρχοντας οφείλει να απαντά με πράξεις και έργα!

Σπύρος Παππάς, Εκπαιδευτικός, Πολίτης Δήμου Μαραθώνος.

Σχετικές αναρτήσεις

Ντουμπάι: Το τεράστιο και εκθαμβωτικό Mall επεκτείνεται

lazaros lazaros

Η Βενετία… βούλιαξε από τους τουρίστες – «Φρένο» στα γκρουπ και στον θόρυβο

lazaros lazaros

Υπό έλεγχο η φωτιά στον ΟΛΠ

lazaros lazaros