Ανατολική Αττική
ΔιάφοραΙΑΤΡΙΚΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΚΟΣΜΟΣ

Ο Πάπας ζήτησε έλεγχο της τεχνητής νοημοσύνης

Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε μια νομικά δεσμευτική διεθνή συνθήκη για τη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης, λέγοντας ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στους αλγόριθμους να αντικαταστήσουν τις ανθρώπινες αξίες. Προειδοποίησε για το ότι μια “τεχνολογική δικτατορία” απειλεί την ανθρώπινη ύπαρξη.

Ο Πάπας έκανε την έκκλησή του σήμερα Πέμπτη σε ένα μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, η οποία γιορτάζεται την 1η Ιανουαρίου. Ο τίτλος του μηνύματος, που παραδοσιακά αποστέλλεται σε παγκόσμιους ηγέτες και επικεφαλής θεσμών όπως τα Ηνωμένα Έθνη, είναι “Τεχνητή Νοημοσύνη και Ειρήνη”.

“Η παγκόσμια κλίμακα της τεχνητής νοημοσύνης καθιστά σαφές ότι παράλληλα με την ευθύνη των κυρίαρχων κρατών να ρυθμίζουν τη χρήση της εσωτερικά, οι διεθνείς οργανισμοί μπορούν να διαδραματίσουν αποφασιστικό ρόλο στην επίτευξη πολυμερών συμφωνιών αλλά και στο συντονισμό της εφαρμογής και επιβολής τους”, έγραψε ο Francis. στο μήνυμα.

“Προτρέπω την παγκόσμια κοινότητα των εθνών να εργαστούν μαζί προκειμένου να υιοθετήσουν μια δεσμευτική διεθνή συνθήκη που ρυθμίζει την ανάπτυξη και τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στις πολλές μορφές της”, είπε ο Πάπας.

 

πηγη:iguru

Σχετικές αναρτήσεις

Ισημερινός: Δολοφονήθηκε εισαγγελέας που ερευνούσε την υπόθεση ομηρίας σε τηλεοπτικό πλατό σε live μετάδοση

lazaros lazaros

Α.Ο. Τριγλία Ραφήνας Παλαίμαχοι. Δήμος Ραφήνας Πικερμίου σύλλογοι και αθλητικοί φορείς κάνουμε την προσπάθεια μας!!

lazaros lazaros

Κομισιόν: Η φθορά των ελαστικών αποτελεί σημαντική πηγή ρύπανσης

lazaros lazaros