Ανατολική Αττική
Ροή ειδήσεων

Ορίζονται όρια αναρρίχησης στο όρος Φούτζι για να καταπολεμηθούν τα πλήθη και τα σκουπίδια

ΤΟΚΙΟ (AP) – Όσοι θέλουν να ανέβουν σε ένα από τα πιο δημοφιλή μονοπάτια στο εμβληματικό όρος Φούτζι της Ιαπωνίας θα πρέπει να κλείσουν μια θέση και να πληρώσουν ένα τέλος καθώς πλήθη, σκουπίδια και ορειβάτες που προσπαθούν να ορμήσουν πολύ γρήγορα στην κορυφή προκαλούν ασφάλεια και προστασία ανησυχίες στο γραφικό στρατοηφαίστειο.

Οι νέοι κανόνες για την αναρριχητική περίοδο, από 1 Ιουλίου έως 10 Σεπτεμβρίου, ισχύουν για όσους κάνουν πεζοπορία στο μονοπάτι Yoshida στην πλευρά Yamanashiτου βουνού ύψους 3.776 μέτρων (σχεδόν 12.300 πόδια) που έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO στο 2013.

Μόνο 4.000 ορειβάτες θα επιτρέπεται να εισέρχονται στο μονοπάτι την ημέρα με ένα τέλος πεζοπορίας 2.000 γιεν (περίπου 18 $). Από αυτούς τους κουλοχέρηδες, οι 3.000 θα είναι διαθέσιμοι για online κράτηση και οι υπόλοιποι 1.000 θα μπορούν να γίνουν αυτοπροσώπως την ημέρα της ανάβασης, ανέφερε η νομαρχία Yamanashi σε δήλωση μέσω του Κέντρου Ξένων Τύπου της Ιαπωνίας τη Δευτέρα. Οι πεζοπόροι έχουν επίσης τη δυνατότητα να δωρίσουν επιπλέον 1.000 γιεν (περίπου 9 $) για τη διατήρηση.

AP.Οι ορειβάτες μπορούν να κλείσουν τις θέσεις τους μέσω του ιστότοπου Mount Fuji Climbing, ο οποίος διαχειρίζεται από κοινού το Υπουργείο Περιβάλλοντος και οι δύο νομαρχίες του βουνού, Yamanashi και Shizuoka.

Σχετικές αναρτήσεις

Στο πλευρό του Ισραήλ η Ευρώπη: Οι “27”καταδικάζουν τη Χαμάς. Τονίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται. Ζητούν διασφάλιση της προστασίας των αμάχων

lazaros lazaros

Η πρώτη καταδίκη για τη φωτιά στο Μάτι – Ποινή φυλάκισης με αναστολή στον Ιωάννη Φωστιέρη

lazaros lazaros

Καπραβέλος: Οι 3 λόγοι που έχουμε πρωτιά στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις – «Καμπανάκι» για την κλεμπσιέλλα της πνευμονίας

lazaros lazaros