Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΙΑΤΡΙΚΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΡοή ειδήσεων

Πάτρα – Καραμανδάνειο: Οι ζημιές από την φωτιά (εικόνες)

Αύριο, Πέμπτη, πρόκειται να επαναλειτουργήσει το Καραμανδάνειο Nοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επισκέφθηκε το νοσηλευτικό ίδρυμα, που εκκενώθηκε προληπτικά χθες το μεσημέρι, λόγω της φωτιάς στην περιοχή του Γηροκομειού.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας, τόνισε ότι «το χθεσινό γεγονός θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί πάρα πολύ άσχημα, αλλά είμαστε σήμερα εδώ όλοι καλά, χωρίς να έχουμε τίποτα δραματικό, διότι το σύστημα λειτούργησε με πάρα πολύ καλό τρόπο».

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στο νοσοκομείο, είπε ότι «έχω έλθει εδώ για να δω τις ζημιές που έχουν προκληθεί, διότι η φωτιά επεκτάθηκε και έπληξε το νοσοκομείο».

Εικόνες από τις ζημικές στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων:

ΠΑΤΡΑ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ

ΠΑΤΡΑ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ

ΠΑΤΡΑ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ

ΠΑΤΡΑ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ

Όπως πρόσθεσε, «το Καραμανδάνειο είναι το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο όλης της Δυτικής Ελλάδας και το έχω φροντίσει πάρα πολύ και στην προηγούμενη και στην τωρινή θητεία μου στο υπουργείο Υγείας. Χαίρομαι που οι ζημιές οι οποίες έχουν προκληθεί είναι μικρές, με αποτέλεσμα να είμαστε έτοιμοι σε 24 ώρες, ώστε να λειτουργήσει ξανά το νοσοκομείο». 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, «στα πρόσφατα έργα που κάναμε, διότι το νοσοκομείο είναι υπό ανακαίνιση, είχαμε προσθέσει και σωλήνες νερού, οι οποίες βοήθησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και ως εκ τούτου το σύστημα πυρόσβεσης που μόλις πριν από λίγο καιρό τοποθετήθηκε, είχε πολύ καλή λειτουργία». 

ΠΑΤΡΑ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ

ΠΑΤΡΑ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο Υπ. Υγείας, «όλα τα πράγματα πήγαν όπως έπρεπε να πάνε σε μία δύσκολη στιγμή» και στην συνέχεια συνεχάρη τον διοικητή της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, λέγοντας ότι
«εισηγήθηκε άμεσα την μεταφορά των μικρών ασθενών του νοσοκομείου και προλάβαμε να γίνει η μεταφορά όλων των ανθρώπων πριν από τα γεγονότα, χωρίς να τεθεί ούτε κίνδυνος για τους ασθενείς ούτε κάποια υπερβολική ταλαιπωρία».

Φωτιά - Πάτρα - Καραμανδάνειο

Φωτιά - Πάτρα - Καραμανδάνειο

Φωτιά - Πάτρα - Καραμανδάνειο

«Αυτό κατέστη εφικτό», συμπλήρωσε, «γιατί η απόφαση για την προληπτική εκκένωση του νοσοκομείου ελήφθη πάρα πολύ γρήγορα».

Ακόμη, ο υπουργός Υγείας ευχαρίστησε την διοικήτρια του «Καραμανδανείου», Ασπασία Ρηγοπούλου, καθώς και όλο το προσωπικό του νοσοκομείου για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν.

Επίσης, ευχαρίστησε τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, διότι, όπως σημείωσε, «δίνουν μία τεράστια μάχη με τις φλόγες».

Αναφερόμενος στην χθεσινή φωτιά στην περιοχή Γηροκομειό, είπε ότι «αντιμετωπίστηκε με επιτυχία από τις δυνάμεις τους κράτους, διότι θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί πολύ χειρότερα». «Πάντως σε κάθε περίπτωση», συνέχισε, «είμαι υπερήφανος, διότι το σύστημα λειτούργησε με υποδειγματικό τρόπο ANT1news

 

Σχετικές αναρτήσεις

Πεδίο μάχης η Γεωπονική Σχολή: Οι πρώτες εικόνες από τα καμένα λεωφορεία – Φθορές σε τζαμαρίες

lazaros lazaros

Εύβοια: Σοβαρά τραυματισμένος ο 38χρονος – Μεταφέρεται τώρα με ελικόπτερο (vid)

lazaros lazaros

ΗΠΑ: Ίχνη του ιού της γρίπης των πτηνών βρέθηκαν σε γάλα στα ράφια

lazaros lazaros