Ανατολική Αττική
ΔιάφοραΙΑΤΡΙΚΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Πειραματικό φάρμακο για τη θεραπεία αυτοάνοσων νοσημάτων περνάει με επιτυχία τις μελέτες μεσαίου και τελικού σταδίου

Η δραστική ουσία, η nipocalimab, μείωσε σημαντικά τα συμπτώματα της γενικευμένης Μυασθένειας Gravis (gMG) σε μελέτη τελευταίου σταδίου

Πειραματικό φάρμακο της Johnson & Johnson για τη θεραπεία δύο αυτοάνοσων διαταραχών βοήθησε στην ανακούφιση των συμπτωμάτων όταν δοκιμάστηκε σε ενήλικες ασθενείς σε δοκιμές μεσαίου και τελικού σταδίου, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία.

Η δραστική ουσία, η nipocalimab, μείωσε σημαντικά τα συμπτώματα της γενικευμένης Μυασθένειας Gravis (gMG) σε μελέτη τελευταίου σταδίου, ενώ σε μελέτη μεσαίου σταδίου βοήθησε στη μείωση της σοβαρότητας του Συνδρόμου Sjögren σύμφωνα με την J&J.

Η gMG προκαλείται από μια μη ομαλή ανοσολογική αντίδραση που αποδυναμώνει τους σκελετικούς μύες, ιδίως αυτούς που ελέγχουν τα μάτια, το στόμα, τον λαιμό και τα άκρα. Η διαταραχή επηρεάζει περίπου 14 έως 40 άτομα ανά 100.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Σπάνιων Διαταραχών των ΗΠΑ.

Η αμερικανική ρυθμιστική αρχή υγείας ενέκρινε πέρυσι για τη θεραπεία της gMG το Vyvgart Hytrulo της Argenx.

Η ουσία nipocalimab και το Vyvgart Hytrulo μπλοκάρουν έναν υποδοχέα που ονομάζεται FcRn και συμβάλλουν στη μείωση των συνολικών επιπέδων IgG, ενός τύπου αντισώματος που είναι υπεύθυνο για την gMG.

Η ενδοφλέβια ένεση της AstraZeneca, Soliris, είναι άλλη μία επιλογή θεραπείας για ασθενείς με αυτήν την πάθηση.

Στη νόσο του Sjögren, όπου η nipocalimab της J&J έδειξε επίσης αισιόδοξα αποτελέσματα, το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στους αδένες που παράγουν υγρασία στα μάτια, το στόμα και άλλα μέρη του σώματος.

Η νόσος του Sjögren προσβάλλει συνήθως γυναίκες και εμφανίζεται συνήθως μεταξύ 45 και 55 ετών, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολέγιο Ρευματολογίας.

Τα πλήρη αποτελέσματα και από τις δύο μελέτες θα παρουσιαστούν σε επιστημονικό ιατρικό συνέδριο φέτος, σύμφωνα με την J&J.

πηγη:iatropedia.

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Πόλεμος στο Ισραήλ: Άνοιξε για πρώτη φορά το πέρασμα στη Ράφα – Ξεκίνησε η έξοδος των Παλαιστινίων από τη Γάζα

lazaros lazaros

Μυτιληναίος με Στίγκλιτς στο συνέδριο του Economist: Στην Ελλάδα χωλαίνουν βιομηχανική παραγωγή και ψηφιακή τεχνολογία.

lazaros lazaros

ΕΑΒ: Ίδρυση Πανεπιστημίου Αεροδιαστημικής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Lehigh University – Υπογραφή συμφωνίας

lazaros lazaros