Ανατολική Αττική
ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΡοή ειδήσεων

Περ. Αττικής: Διενέργεια Έκτακτου Διαχειριστικού Ελέγχου από ορκωτούς λογιστές

Τη διενέργεια Έκτακτου Διαχειριστικού Ελέγχου από ορκωτούς λογιστές, πρότεινε, με τη μορφή του κατεπείγοντος, κατά την 4η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, που πραγματοποιήθηκε στον Ασπρόπυργο, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Ν. Χαρδαλιάς.

Όπως ανέφερε, θα ελεγχθούν, μεταξύ άλλων, Συμβάσεις Έργων, διερεύνηση για την παροχή υπηρεσιών, σχέσεις εργολάβων με την προηγούμενη διοίκηση Πατούλη της Περιφέρειας κλπ. ενώ ησυνολική δαπάνη θα φτάσει τα 30.000.

Eιδικότερα, η απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου είναι διαχειριστικός έλεγχος για τα έτη ‘20-‘23 όχι μόνο στην περιφέρεια αλλά και στον ΕΔΣΝΑ και στο πάρκο Τρίτση.

Όσον αφορά στη σύνταξη έκθεσης αποτελεσμάτων, αυτή θα γίνει εντός τριών μηνών από την έναρξη του ελέγχου.
Όπως πρόσθεσε ο κ.Χαρδαλιάς, “ο έλεγχος αυτός θα πρέπει να είναι η πεπατημένη όλων των διοικήσεων. Και εμείς όταν τελειώνει η θητεία μας θα ζητήσουμε να γίνει το ίδιο”. 

Ομόφωνη η απόφαση για τον έλεγχο 

Σύμφωνη με την εν λόγω πρόταση, εμφανίστηκε η αντιπολίτευση και το θέμα εγκρίθηκε ομοφώνως.

Ο κ. Ιωακειμίδης ανέφερε ότι, “είναι απαραίτητο για μας να γίνει αυτός ο έλεγχος. Επίσης, έχει σημασία να προχωρούμε σε κοινές δράσεις και αποφάσεις”.

Ο κ. Πρωτούλης, τόνισε: “Για το κατεπείγον θέμα συμφωνούμε αλλά δεν είμαστε και πολύ αισιόδοξοι για το πού θα βγάλει ο έλεγχος και για τις πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν”.

Σύμφωνος με τον έλεγχο και ο κ. Σγουρός, ο οποίος επισήμανε: “Ο έλεγχος νομιμότητας έχει γίνει από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Άρα λοιπόν μπαίνει το θέμα του ελέγχου της σκοπιμότητας. Είναι έλεγχος εκ των υστέρων. Τώρα είναι αργά, πάνε τα λεφτά πέταξαν. Πρέπει να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια”.

Επίσης, σύμφωνος με τη Διενέργεια Ελέγχου, ήταν και ο κ. Καμπούρης ο οποίος μάλιστα ζήτησε να επέμβει και οικονομικός εισαγγελέας.

πηγη:aftodioikisi.gr

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΑΝ ΤΑ ΕΘΙΜΑ, ΚΑΛΑΝΤΑ,ΠΑΙΝΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΛΕΡ!

lazaros lazaros

Ταϊβάν:Συγκλονιστικές εικόνες. Σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών.

lazaros lazaros

Εκλογική ανατροπή στη Γαλλία: Πρωτιά για την Αριστερά, τρίτη η Λεπέν – Η κατανομή των εδρών

lazaros lazaros