Ανατολική Αττική
ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΚΑΙΡΟΣ

Περιφέρεια Αττικής: «ΑΙΝΕΙΑΣ 2024 ΥΜΗΤΤΟΣ» Μεγάλη τακτική άσκηση πεδίου για δασική πυρκαγιά.

Στη μεγάλη τακτική άσκηση πεδίου για δασική πυρκαγιά με την κωδική ονομασία

«ΑΙΝΕΙΑΣ 2024 ΥΜΗΤΤΟΣ»

που πραγματοποιήθηκε από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Αττικής στην περιοχή της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη Κυνηγού (φυλάκιο Σ.Ε.Π.Π.Β/Α.Τ.Υ) παρευρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Βασιλική (Βίκυ) Καβαλλάρη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Λεωνίδα Μανωλάκου,
της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βορείου Τομέα κ. Λουκίας Κεφαλογιάννη, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Δυτικού Τομέα κ. Βασίλειου Λώλου,
του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κεντρικού Τομέα κ. Κωνσταντίνου Ζώμπου και των Δημάρχων Παιανίας κ. Ισίδωρου Μάδη και Αγίας Παρασκευής κ. Γιάννη Μυλωνάκη.


Η άσκηση, της οποίας την έναρξη κήρυξε ο Αν. Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής κ. Νίκος Πασσάς έλαβε χώρα με τη συμμετοχή της Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Παιανίας και Αγίας Παρασκευής, της Πυροσβεστικής, του ΣΠΑΥ, του Ερυθρού Σταυρού, του Σωματείου Εθελοντών Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού, του ΕΚΑΒ και άλλων, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των ενεργειών πρόληψης και ετοιμότητας, σε περίπτωση πυρκαγιάς.


Ο σκοπός της άσκησης αφορούσε τον έλεγχο μέρους του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών και της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής και την ανάπτυξη συνεργασίας και επικοινωνίας των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς η διενέργεια καλώς σχεδιασμένων ασκήσεων αποτελεί την πιο αποτελεσματική μέθοδο για τον έλεγχο της ετοιμότητας του μηχανισμού πολιτικής προστασίας να αντιμετωπίσει μία επικείμενη ή συντελεσθείσα καταστροφή και να διαχειριστεί τις συνέπειες.


Μετά το πέρας της άσκησης αποτυπώθηκε το θετικό αποτέλεσμα της, γεγονός που αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα αφενός λόγω του υψηλού βαθμού συμμετοχής οργανώσεων και προσωπικού (και με ευρεία συμμετοχή Εθελοντικών Ομάδων) και αφετέρου διότι οι εμπλεκόμενοι (ασκούμενοι, υποστηρικτικές ομάδες και αξιολογητές), έδρασαν με σοβαρότητα, επαγγελματισμό και πολύ καλή γνώση του αντικειμένου που είχαν να διαχειριστούν.

Τέλος, καταδείχθηκε για άλλη μια φορά και ο πολύτιμος ρόλος των ΣμηΕΑ (Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών)ως πολύτιμα εργαλεία στην υποβοήθηση του έργου της διαχείρισης των δασικών πυρκαγιών.


Στο πλαίσιο της άσκησης η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Ανατολικής Αττικής κ. Βίκυ Καβαλλάρη σημείωσε:

«Παρακολουθήσαμε σήμερα την μεγάλη άσκηση πεδίου δασικής πυρκαγιάς “Αινείας 2024 Υμηττός, υπό την επιμέλεια της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και τη συμμετοχή δεκάδων φορέων όπως η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας όμορων Δήμων και φορείς εθελοντών.

Τους συγχαίρω όλους για την υπευθυνότητα, την σοβαρότητα και πάνω από όλα για το αίσθημα καθήκοντος που τους διακατέχει, ιδιότητες υπέρ-πολύτιμες τις ώρες της μεγάλης ανάγκης, όπου απαιτείται γνώση και αποφασιστικότητα.

Υπό την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη Αττικής κ.  ΝίκουΧαρδαλιά,

ενός ανθρώπου με μεγάλη εμπειρία στο αντικείμενο, η πολιτική προστασία έχει τεθεί ως ύψιστη προτεραιότητα, αφού τόσο η ασφάλεια των συμπολιτών μας, όσο και του φυσικού περιβάλλοντος αποτελούν κεντρικό πυλώνα του στρατηγικού σχεδιασμού μας.

«Για μία Αττική ασφαλή για όλους!».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
17ο χλμ Λ. Μαραθώνος
Παλλήνη – ΤΚ 15351
https://www.patt.gov.gr/

Σχετικές αναρτήσεις

Εργασιακό νομοσχέδιο.Επτά παρεμβάσεις που αλλάζουν την αγορά εργασίας

lazaros lazaros

Ιεροσόλυμα: Η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στo Ναό της Αναστάσεως – Δείτε live

lazaros lazaros

Υπέρ της στρατηγικής αυτονομίας της ΕΕ μέσω της αναβάθμισης της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας, ο Κ. Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΕΣ

lazaros lazaros