Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΡοή ειδήσεων

Ποιοι επιχειρηματίες μετείχαν στα τετ α τετ με ινδικούς ομίλους

Το ενεργό ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κόσμου της Ινδίας για ενίσχυση των σχέσεων και επαφών τους με την Ελλάδα, επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση και γεύμα εργασίας μεταξύ Ελλήνων και Ινδών επιχειρηματιών, που πραγματοποιήθηκε παρουσία των δύο Πρωθυπουργών Κυριάκου Μητσοτάκη και Narenda Modi, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Ινδού ΠΘ στην Αθήνα, σήμερα Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023.

Τη συνάντηση Ελλήνων και Ινδών επιχειρηματιών συντόνισαν από κοινού, ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης και ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, από ελληνικής πλευράς, η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας και συνδιευθύνων σύμβουλος της ELPEN Θεόδωρος Τρύφων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, οι επιχειρηματίες Ευάγγελος Μυτιληναίος, Σπύρος Θεοδωρόπουλος και Γιώργος Περιστέρηςκαι ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνοϊνδικού Εμπορικού και Οικονομικού Επιμελητηρίου Δημήτρης Μελάς.

Από την ινδική πλευρά, συμμετείχαν ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Ινδικού Συνδέσμου Βιομηχάνων Sujith Haridas, ο Διευθύνων Σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας Emcure Samit Mehta, ο Πρόεδρος του ξενοδοχειακού ομίλου ITC Sanjiv Puri, ο Διευθύνων Σύμβουλος και ο επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης του ομίλου GMR (κατασκευαστικός τομέας) Srinivas Bommidala και Ohri Amresh αντίστοιχα, ο επικεφαλής του ομίλου UPL (χημικά/αγροχημικά) Vikram Shroff, ο Αντιπρόεδρος της φαρμακοβιομηχανίας INTAS Binish Chudgar, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της κλωστοϋφαντουργίας/παραγωγού-εξαγωγού ενδυμάτων Shahi Exports Harish Ahujia καθώς και ο Πρόεδρος του ινδικού οργανισμού προώθησης εμπορίου και επενδύσεων EEPC Arun Garodia.

Οι συζητήσεις αναπτύχθηκαν γύρω από τις προοπτικές και τους τρόπους ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας και των επαφών ελληνικών και ινδικών επιχειρήσεων, με έμφαση στους τομείς των υποδομών (λιμάνια, αεροδρόμια), της υψηλής τεχνολογίας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, του τουρισμού, των τροφίμων, των φαρμάκων, της ναυτιλίας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Υφυπουργός κ Φραγκογιάννης εξέφρασε ικανοποίηση για το θετικό κλίμα στο οποίο διεξήχθησαν οι συζητήσεις και το αμοιβαίο ενδιαφέρον των επιχειρηματικών κόσμων Ελλάδας και Ινδίας για ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας. Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Με τη σημερινή συνάντηση κάναμε ένα πρώτο, πολύ ουσιαστικό βήμα προς την ενδυνάμωση των οικονομικών μας δεσμών με μια χώρα στρατηγικό εταίρο και εκ των πλέον δυναμικών οικονομιών του κόσμου. Προσβλέπω στη συστηματική εμβάθυνση των διμερών μας οικονομικών σχέσεων και συνεργασιών. Και προς αυτή την κατεύθυνση, δρομολογούμε άμεσα επιχειρηματική αποστολή στην Ινδία, μέσα στους επόμενους μήνες».

πηγη:msn/com-el.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Στο παρά ένα έδωσαν οι Τούρκοι την άδεια για τον Δεκαπενταύγουστο στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα.

lazaros lazaros

Το βιομηχανικό ακίνητο της Πίτσος στον Ρέντη αγοράζει η Σκλαβενίτης – Στόχος η δημιουργία μεγάλου logistics centre.

lazaros lazaros

FT: Μπρα ντε φερ στη Σύνοδο Κορυφής για την ενιαία αγορά – Οι περισσότερες χώρες διαφωνούν

lazaros lazaros