Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Πώς βαθμολογήθηκε η Ελλάδα στην εξυπηρέτηση τουριστών

Τον Αύγουστο του 2023 η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στον γενικό δείκτη ικανοποίησης (GRI) των ξενοδοχείων με 86%, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ). Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ιταλία με 84% και στην τρίτη θέση η Ισπανία και η Κύπρος με 83%. Ακολουθεί η Τουρκία με 82% ενώ στην τελευταία θέση βρέθηκε η Γαλλία με 78%.

Συνολικά, τον Αύγουστο του 2023 ο γενικός δείκτης ικανοποίησης για την Ελλάδα ήταν 86%. Τα ξενοδοχεία 5 αστέρων έχουν την υψηλότερη βαθμολογία με 88%. Το GRΙ ήταν 87% για τα ξενοδοχεία 4 αστέρων και 3 αστέρων ενώ στην τελευταία θέση βρίσκονται τα ξενοδοχεία 1-2 αστέρων με 85%.

Η βαθμολογία για επιλεκτικά κριτήρια:

 Στην κατηγορία σχέση ποιότητας-τιμής, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Τουρκία με 88% και ακολουθούν η Κύπρος με 87% και η Ελλάδα με 86%. Στην τέταρτη θέση βρίσκονται η Ισπανία και η Ιταλία με 81%. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Γαλλία με 75%.

 Στην κατηγορία δωματίου, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ιταλία με 88%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Τουρκία με 85% και ακολουθούν η Ελλάδα, η Κύπρος και η Ισπανία με 84%. Στην τελευταία θέση η Γαλλία με 73%.

 Στο κριτήριο της εξυπηρέτησης στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ελλάδα με 91% και ακολουθεί η Τουρκία με 89%. Επονται Κύπρος και Ισπανία με 88% και η Ιταλία με 87% ενώ στην τελευταία θέση βρέθηκε η Γαλλία με 79%.

 Στο κριτήριο της καθαριότητας, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Κύπρος με 94%, στη δεύτερη θέση η Ιταλία με 93% και ακολουθεί η Τουρκία με 90%. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Ελλάδα με 89% και ακολουθεί η Ισπανία με 87% ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται η Γαλλία με 79%.

 Στο κριτήριο της τοποθεσίας, στην πρώτη θέση βρίσκονται η Κύπρος και η Τουρκία με 91%. Ακολουθούν η Ισπανία, η Γαλλία και η Ελλάδα με 90%. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Ιταλία με 89%.

 Σε συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως αυτή φαγητού – ποτού στην πρώτη θέση βρίσκονται η Ελλάδα και η Τουρκία με 85%. Ακολουθούν η Κύπρος με 84%, η Ιταλία με 82% ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται η Ισπανία με 81%.

 Στην κατηγορία σχέσης ποιότητας – τιμής μεταξύ άλλων μεγάλων τουριστικών προορισμών, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Κωνσταντινούπολη με 91% και ακολουθούν η Θεσσαλονίκη με 90%, η Σμύρνη με 84%, η Μπολόνια και η Ρώμη με 82%. Επονται η Αθήνα με 81% και η Βαρκελώνη με 80%. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Μασσαλία με 75%.

Προτιμήσεις

 Στην ηπειρωτική Ελλάδα, στην κατηγορία σχέση ποιότητας – τιμής στην πρώτη θέση βρίσκεται η Θεσσαλία και η Δυτική Ελλάδα με 91% και στη δεύτερη θέση η Πελοπόννησος με 89%. Ακολουθούν η Ηπειρος με 88%, η Στερεά Ελλάδα με 87%, η Κεντρική Μακεδονία με 85%, η Αν. Μακεδονία και Θράκη με 82% και η Δυτική Μακεδονία με 81%. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Αττική με 80%.

 Στην κατηγορία δωματίου στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ηπειρος με 95% και στη δεύτερη θέση η Πελοπόννησος με 86%. Επονται η Αττική, η Κεντρική Μακεδονία και η Δυτική Ελλάδα με 85% και η Στερεά Ελλάδα με 81%. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Αν. Μακεδονία και Θράκη με 80%.

 Στο κριτήριο της εξυπηρέτησης στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ηπειρος με 96% και στη δεύτερη θέση η Δυτική Ελλάδα και η Δυτική Μακεδονία με 95%.

 Στη νησιωτική Ελλάδα στην κατηγορία σχέση ποιότητας-τιμής στην πρώτη θέση βρίσκονται οι Κυκλάδες με 94% και ακολουθούν το Βόρειο Αιγαίο με 89% και η Κρήτη με 87%. Επονται οι Ιόνιοι Νήσοι με 85%. Στην τελευταία θέση βρίσκονται τα Δωδεκάνησα με 83%.

 Στην κατηγορία φαγητού – ποτού στην πρώτη θέση βρίσκεται η Κρήτη με 87% και ακολουθούν το Βόρειο Αιγαίο με 84%, οι Ιόνιοι Νήσοι με 83% και τα Δωδεκάνησα με 81%. Στην τελευταία θέση βρίσκονται οι Κυκλάδες με 70%.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2023 καταγράφηκαν 17,4 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις (+12,4%) ξεπερνώντας τα επίπεδα του Ιανουαρίου-Αυγούστου 2022 κατά 1,9 εκατ. αφίξεις.
efsyn.gr

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΕ: Η πυρηνική ενέργεια αναγνωρίζεται επισήμως ως «πράσινη»

lazaros lazaros

Ελντοράντο των πολυεθνικών η ελληνική αγορά

lazaros lazaros

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δραματική επιχείρηση απεγκλωβισμού με ελικόπτερο Super Puma από τη Μονή Κλειστών.

lazaros lazaros