Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Ψηφίστηκε το ν/σ για την κατάργηση της ποινικοποίησης της μοιχείας στη Νέα Υόρκη

ΟΛΜΠΑΝΙ. ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενας ελάχιστα γνωστός και σπάνια εφαρμοζόμενος νόμος από το 1907 που καθιστά τη μοιχεία έγκλημα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης θα μπορούσε σύντομα να ανήκει στο παρελθόν, αφού οι βουλευτές ψήφισαν την Τετάρτη νομοσχέδιο για την κατάργησή του.

Η πολιτειακή Γερουσία ενέκρινε το νομοσχέδιο σχεδόν ομόφωνα. Εναπόκειται πλέον στην κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ, η οποία βρίσκεται εν μέσω διαπραγματεύσεων για τον προϋπολογισμό, να λάβει την τελική απόφαση. Το γραφείο της δήλωσε ότι θα επανεξετάσει τη νομοθεσία. Η πολιτειακή Συνέλευση ψήφισε το μέτρο τον περασμένο μήνα.

Νόμοι που απαγορεύουν τη μοιχεία εξακολουθούν να υπάρχουν σε αρκετές πολιτείες της χώρας, αλλά σπάνια εφαρμόζονται. Ο νόμος της Νέας Υόρκης εφαρμόστηκε αρχικά για να μειωθεί ο αριθμός των διαζυγίων σε μια εποχή που η μοιχεία ήταν ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί ένας νόμιμος χωρισμός.

Η μοιχεία, η οποία χαρακτηρίζεται ως πλημμέλημα στον ποινικό κώδικα της πολιτείας και τιμωρείται με φυλάκιση έως και τριών μηνών, ορίζεται στη Νέα Υόρκη ως όταν ένα άτομο «έρχεται σε σεξουαλική επαφή με ένα άλλο άτομο τη στιγμή που έχει εν ζωή σύζυγο ή το άλλο άτομο έχει εν ζωή σύζυγο».

Ο νόμος παρέμεινε στα βιβλία για περισσότερα από 100 χρόνια, αλλά χρησιμοποιήθηκε σπάνια τις τελευταίες δεκαετίες. Η τελευταία κατηγορία για μοιχεία στη Νέα Υόρκη φαίνεται ότι απαγγέλθηκε το 2010 σε βάρος μιας γυναίκας που συνελήφθη να επιδίδεται σε σεξουαλική πράξη σε δημόσιο πάρκο, αλλά αργότερα αποσύρθηκε στο πλαίσιο συμβιβασμού.

Η μοιχεία εξακολουθεί να αποτελεί έγκλημα σε αρκετές άλλες πολιτείες των ΗΠΑ, κυρίως ως πλημμέλημα, αν και η Οκλαχόμα, το Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν την αντιμετωπίζουν ως κακούργημα.

Πηγή: «Associated Press»ekirikas.com

Σχετικές αναρτήσεις

Το Μaster Plan για την αξιοποίηση του Λιμένα Ραφήνας προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ

lazaros lazaros

8/7.Θερινές εκπτώσεις.Πρεμιέρα σήμερα

lazaros lazaros

Ιρανική τηλεόραση: Βίντεο από την κατάληψη του ελληνόκτητου τάνκερ.

lazaros lazaros