Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΚΑΙΡΟΣΡοή ειδήσεων

Πυροσβεστική για το βυτιοφόρο στην Εθνική: «Μπορεί να προκαλέσει έκρηξη με ωστικό κύμα 500 μέτρων»

Το παραμικρό λάθος μπορεί να προκαλέσει έκρηξη», σημειώνει ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής για τη φωτιά που ξέσπασε σε βυτιοφόρο στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.

Μιλώντας στο Open, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, τόνισε πως η μετάγγιση του αερίου είναι μία διαδικασία κατά την οποία πρέπει να τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας, «να μη γίνει καμία έκπτωση σε αυτά», γιατί το παραμικρό λάθος «μπορεί να δημιουργήσει μια τεράστια έκρηξη το ωστικό κύμα της οποίας μπορεί να ξεπεράσει τα 300 – 400 – 500 μέτρα».

Ο κ. Βαθρακογιάννης υπογράμμισε πως πρέπει να τεθεί σε προτεραιότητα η ασφάλεια των πολιτών και των οδηγών. «Όλοι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή γιατί είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία», είπε, ενώ δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσει το πότε θα ανοίξει ο οδικός άξονας.

«Σε εξέλιξη είναι διαδικασίες για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε νέα και παλαιά εθνική οδό», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

Έκλεισε και η παλιά εθνική οδός

Σε ανακοίνωση προέβη η Πυροσβεστική σχετικά με το βυτιοφόρο που τυλίχθηκε στις φλόγες στην Αθηνών-Κορίνθου. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Π.Υ., βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία μετάγγισης του επικίνδυνου φορτίου. Υπενθυμίζεται, ότι λόγω της πυρκαγιάς έκλεισε η εθνική οδός και στα δύο ρεύματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

«Με στόχο την ασφάλεια των πολιτών και την αποφυγή έκρηξης λόγω διαφυγής υγραερίου, από βυτιοφόρο όχημα στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη η διαδικασία μετάγγισης του επικίνδυνου φορτίου.

Για αυτό το λόγο έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Ν.Ε.Ο Αθηνών- Κορίνθου:

Από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο

Από το ύψος των διοδίων Ελευσίνα στο ρεύμα προς Κόρινθο

Από το 57ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα

Σε συνεργασία με την Τροχαία και την Ελληνική Αστυνομία καταβάλλεται προσπάθεια διοχέτευσης των οχημάτων στα δύο ρεύματα της Παλαιάς Εθνικής Οδού μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η οποία, λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, πραγματοποιείται σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Ενεργειών και την παρουσία τεχνικού ασφαλείας».

Κλειστή και η Π.Ε.Ο. από τα διόδια της Ελευσίνας, έως την Κινέτα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας: «Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου από το ύψος των διοδίων της Ελευσίνας ως την Κινέτα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας».

aftodioikisi.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Τροχαίο στη λεωφόρο Λαυρίου: Αυτοκίνητο αναποδογύρισε στα Γλυκά Νερά (βίντεο)

lazaros lazaros

Σουηδία: Αναφορές για πυροβολισμούς κοντά στην ισραηλινή πρεσβεία στη Στοκχόλμη

lazaros lazaros

Μάχη για να σωθούν τα ναυτικά οχυρά της Αίγινας

lazaros lazaros