Ανατολική Αττική
Ροή ειδήσεων

“Έκρηξη” γνωστού σεφ κατά του Χάρη Δούκα: 20 ημέρες το εστιατόριό μου είναι κλειστό λόγω έργων στους δρόμους

Σκληρή επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, εξαπέλυσε ο διάσημος σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίων Αλέξανδρος Τσιοτίνης, μιας και όπως αναφέρει σε βίντεο που ανήρτησε στα social media ένα από τα καταστήματά του στο κέντρο της Αθήνας παραμένει εδώ και εβδομάδες αποκλεισμένο από έργα στους δρόμους.

“Τις τελευταίες 20 μέρες το ένα μου εστιατόριο είναι ουσιαστικά κλειστό, γιατί έχετε σκάψει μπροστά από όλο το μαγαζί για διάφορα προβλήματα και έχετε αφήσει κάποιες ανοιχτές τάφρους”, σημειώνει ο σεφ Τσιοτίνης, στην ανάρτησή του.

“‘Εχουν σκάψει στο εστιατόριό μου, το τελευταίο εξάμηνο, τρεις-τέσσερις φορές” αναφέρει, χαρακτηριστικά, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης.

 

https://vm.tiktok.com/ZNecULSSf/

“Αξιότιμε κύριε Δούκα, τι κάνετε… Δεν γνωριζόμαστε και δεν υπάρχει λόγος και να γνωριστούμε. Ονομάζομαι Αλέξανδρος Τσιοτίνης, είμαι σεφ και ιδιοκτήτης δύο εστιατορίων τα οποία βρίσκονται στον Κεραμεικό. Χαίρομαι πάρα πολύ που συνειδητοποιώ πως μετά από καιρό τελειώσατε την δεύτερη κατά σειρά προεκλογική σας εκστρατεία, καθώς αν θυμάμαι καλά ο λαός σας έχει επιλέξει σαν δήμαρχο Αθηναίων, παρ΄όλα αυτά εσείς ψάξατε επιπλέον να ασχοληθείτε με άλλα προβλήματα κοινωνικά ή πολιτικά για το γίγνεσθαι του ΠΑΣΟΚ, το οποίο με βρίσκει σύμφωνο, αν και εφόσον έχετε καταφέρει να εκπληρώσετε αυτά που σας έχουν ζητηθεί από τον λαό. Δηλαδή να είστε δήμαρχος Αθηναίων. Στα δικά μου μάτια δεν είστε, καθώς τις τελευταίες 20 μέρες το ένα μου εστιατόριο είναι ουσιαστικά κλειστό, γιατί έχετε σκάψει μπροστά από όλο το μαγαζί για διάφορα προβλήματα και έχετε αφήσει κάποιες ανοιχτές τάφρους”, αναφέρει, στο βίντεό του, ο γνωστός σεφ.

Συγγνώμη που σας το θέτω έτσι, αλλά μιλάμε για 20 μέρες. Τα δημοτικά τέλη δεν καθυστερούν 20 μέρες, γιατί αν καθυστερήσουν, ξέρετε, από την επόμενη μέρα – δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αυτό – έχουν προσαυξήσεις. Επίσης και οι μισθοί. Είναι και αυτό ένα προβλημα, γιατί αυτός ο αποδιοπομπαίος τράγος που ονομάζεται επιχειρηματίας δυστυχώς οφείλει να είναι φερέγγυος στις υποχρεώσεις του. Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αυτό. Φυσικά, δεν είμαι κάποιος που απλά ποστάρει όλα αυτά στα social media, αλλά βλέπετε απο τη στιγμή που έχω απευθυνθεί στον Δήμο, στην ΕΥΔΑΠ, στο Φυσικό Αέριο, σε όλους αυτούς που έχουν έρθει κι έχουν σκάψει στο εστιατόριό μου το τελευταίο εξάμηνο τρεις – τέσσερις φορές κι έχω βρει πόρτα, κοινοποιώ αυτό μπας και αξιωθεί κάποιος να χτυπήσει ένα καμπανάκι ότι υπάρχει δυστυχώς το σήμερα στο οποίο πρέπει πολιτικά να ανταπεξέλθετε, για να κοιτάξουμε το αύριο. Αλλιώς αύριο δεν θα υπάρχουμε εμείς“, σημειώνει ο Αλέξανδρος Εικόνες από τα έργα έξω από το εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη

ΣΕΦ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΙΟΤΙΝΗΣ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ
ΣΕΦ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΙΟΤΙΝΗΣ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ
ΣΕΦ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΙΟΤΙΝΗΣ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ

Ποιος είναι ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης

O Αλέξανδρος Τσιοτίνης, chef και ιδιοκτήτης του CTC, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η σπούδασε στην Palmier Academy και παράλληλα με τις σπουδές του μαθήτευσε και στην κουζίνα του εστιατορίου Hytra. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε σε αναγνωρισμένα εστιατόρια στον κόσμο.

Εργάστηκε ως μάγειρας στα εστιατόρια Epicure 3* michelin, Arpége 3* michelin, Astrance 3* michelin, δίπλα στους Alain Passard, Helenne Darroze, Eric Frechon και Pascal Barbot

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 2010, ανέλαβε το εστιατόριο Περιβόλι στη Σαντορίνη και στη συνέχεια διετέλεσε Executive Chef του ξενοδοχείου Elounda Peninsula στην Κρήτη για 3 χρόνια. Το 2012 κερδίζει τον πρώτο του Χρυσό Σκούφο για το εστιατόριο Calypso. Το 2015 διακρίθηκε με την 1η θέση για τη ζώνη της Μεσογείου στον διεθνή διαγωνισμό S. Pellegrino Young Chef of the Year, με το πιάτο του “Ρίζες της Ελλάδας”.

Το πιάτο αυτό απεικόνιζε μια πεσμένη και ραγισμένη βρώσιμη γλάστρα από χαρούπι, γεμισμένη με όλα τα αρωματικά της ελληνικής κουζίνας. Ο σεφ παρουσίασε το πιάτο στους κριτές κρατώντας στη γλώσσα του καθενός τη μετάφραση από το “Μικρό Ναυτίλο” του Ελύτη ενώ στο τέλος τους αποκάλυπτε πως το χαρτί που κρατούσαν θα μπορέσουν να το γευτούν ανακαλύπτοντας παράλληλα το πρώτο ελληνικό άρωμα που είναι η μαστίχα

Το 2015 δημιουργεί το CTC, ένα εστιατόριο ανατρεπτικό για τα δεδομένα της ελληνικής μέχρι τότε γαστρονομικής σκηνής. Δεν έχει μενού και καλεί τους επισκέπτες να αφεθούν στα χέρια του σεφ και απλά να του αναφέρουν αν θέλουν να δοκιμάσουν 3 – 6 ή 9 πιάτα . Παράλληλα δραστηριοποιείται με τη Rolling Stove στους τομείς: Consulting, Private Dining, Events και Master Classes μεταδίδοντας τις γνώσεις, τον ενθουσιασμό και την έμπνευση του.

Διακρίσεις

2007 : Χρυσό μετάλλιο στο 3ο International Forum γαστρονομίας από το Chef Club Ελλάδος
2012 : Χρυσός σκούφος για το εστιατόριο Calypso
2013 : Χρυσός σκούφος για το εστιατόριο Calypso
2014 : Χρυσός σκούφος για το εστιατόριο Calypso
2015 : 1η Θέση για τις μεσογειακές χώρες σύμφωνα με τον παγκόσμιο διαγωνισμό SPYC
2016 : Χρυσό Σκούφο για το εστιατόριο CTC
2016 : 2 * από τον οδηγό FNL
2017: Χρυσό Σκούφο για το εστιατόριο CTC
2017 : Χρυσό σκούφο για το Consulting της εταιρίας Rolling Stove για το εστιατόριο Σελήνη
2017: Βραβείο Ελληνικής κουζίνας για το εστιατόριο Σελήνη
2017 : 2* από τον οδηγό FNL
2018 : Χρυσό σκούφο για το εστιατόριο CTC
2018 : 2* από τον οδηγό FNL
2019: Χρυσό σκούφο για το εστιατόριο CTC

Σχετικές αναρτήσεις

Υδροσίφωνας στην Τήνο

lazaros lazaros

Καραμπόλα 4 αυτοκινήτων στον Κηφισό στο ύψος της Μεταμόρφωσης – Ένας τραυματίας

lazaros lazaros

Νέα μεγάλη επιτυχία της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

lazaros lazaros