Ανατολική Αττική
ΔιάφοραΕΛΛΑΔΑ

Σε επίπεδα-ρεκόρ 15ετιας, οι πωλήσεις πλοίων από τους Έλληνες εφοπλιστές, με μεγάλα έσοδα. Ποιοι είναι οι αγοραστές

Ρεκόρ 15ετίας καταγράφουν οι πωλήσεις πλοίων από Έλληνες εφοπλιστές, γεγονός που εξηγεί και τη μερική μείωση του στόλου.

Δεκάδες είναι τα πλοία – κυρίως φορτηγά – που έχουν αλλάξει χέρια μέσα στο 2023, την στιγμή όμως που πολλά νεότευκτα πλοία Ελλήνων εφοπλιστών πέφτουν στα νερά από τις αρχές του 2024.

Οι τιμές ρεκόρ, οι οποίες καταγράφηκαν τους προηγούμενους μήνες στις αξίες πλοίων, έδωσαν τεράστια ώθηση στην αγορά των μεταχειρισμένων πλοίων.

Τα επίπεδα-ρεκόρ, τα οποία έπιασαν υψηλά 15ετιας,  οδήγησαν πολλές ελληνικές ναυτιλιακές επιχειρήσεις να γίνονται πωλητές, καθώς το τελευταίο δωδεκάμηνο τα πλοία που έχουν εκποιήσει είναι περισσότερα από αυτά που έχουν αγοράσει.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Allied, οι  Έλληνες εφοπλιστές αγόρασαν συνολικά στο τελευταίο 12μηνο, 248 πλοία και πούλησαν 270 πλοία.
Ειδικότερα, αγοράστηκαν, 165 φορτηγά, 56 δεξαμενόπλοια, 7 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και 3 μεταφοράς φυσικού αερίου.
Σε σχέση με τις πωλήσεις, οι Έλληνες εφοπλιστές πούλησαν 132 φορτηγά πλοία και 116 δεξαμενόπλοια, 5 πλοία μεταφοράς κοντέινερ και 15 μεταφοράς φυσικού αερίου.

Αντίστοιχα, οι Κινέζοι εφοπλιστές αγόρασαν 159 πλοία και πούλησαν 137 πλοία, οι Τούρκου αγόρασαν 90 πλοία, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αγοράστηκαν 67 πλοία και από την Δανία 36 πλοία.

Αντίστοιχα, οι Ιάπωνες πούλησαν 149 πλοία, οι Νορβηγοί 92 και από την Σιγκαπούρη 90 πλοία, ενώ συνολικά στο 12μηνο έγιναν αγοραπωλησίες 1.761 πλοίων.

πηγη:ependitislive

Σχετικές αναρτήσεις

Αυτά είναι τα 5 νέα ελληνικά ξενοδοχεία που «περιμένει» το Bloomberg

lazaros lazaros

Μέτρα κατά της ακρίβειας στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο – Στις 11:00 η συνεδρίαση

lazaros lazaros

Έφτασε στην Ελλάδα ο Ταγίπ Ερντογάν

lazaros lazaros