Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΡοή ειδήσεων

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Μπλίνκεν – Μητσοτάκη στα Χανιά: Επιβεβαιώνεται η στενή συνεργασία των δύο χωρών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην οικία του πρωθυπουργού στα Χανιά.

Η συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιείται σε θερμό κλίμα, ενώ επιβεβαιώνεται η στενή συνεργασία των δύο χωρών, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, καθώς οι μεταξύ τους σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερό τους σημείο.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στις “προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή” και τις προσπάθειες για να επιστρέψει η ειρήνη.

“Εδώ, στο σπίτι είναι το καλύτερο μέρος που συμβολίζει το βάθος της στρατηγικής συνεργασίας μας, εδώ στη Σούδα, στο νησί της Κρήτης. Είναι πάρα πολύ μεγάλη χαρά να σας καλωσορίζω και μάλιστα σε μία εποχή όπου οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών βρίσκονται στο καλύτερο σημείο που έχουν υπάρξει ποτέ. Βεβαίως, ζούμε σε πάρα πολύ δύσκολες εποχές που βρίθουν προκλήσεων και είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς να στεκόμαστε ο ένας στο πλευρό του άλλου και να ενισχύουμε αυτές τις διμερείς σχέσεις ως σύμμαχοι, ούτως ώστε να διασφαλίσουμε ότι η ειρήνη και η ασφάλεια θα επιστρέψουν σε αυτήν την περιοχή” τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μπλίνκεν έφθασε στα Χανιά λίγο μετά τις 17:00 όπου τον υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Το τετ α τετ των δύο ανδρών έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά και τις συναντήσεις που είχε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη ο Άντονι Μπλίνκεν με τους Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Χακάν Φιντάν.

Ειδικότερα οι κ.κ Μητσοτάκης και Μπλίνκεν αναμένεται να συζητήσουν διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, με επίκεντρο τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και την αμυντική συνεργασία Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Μπλίνκεν – Μητσοτάκη στα Χανιά: Επιβεβαιώνεται η στενή συνεργασία των δύο χωρών
(Evelyn Hockstein/Pool Photo via AP)

Η επίσκεψη αυτή, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, σηματοδοτεί «τον πρωταγωνιστικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα, συνολικά αλλά και στην περιοχή ευρύτερα. Η ατζέντα έχει μέσα και τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, συνολικά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, λόγω των πολέμων που έχουμε κοντά μας και βέβαια και τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ θεωρώ ότι είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο, στο υψηλότατο επίπεδο».

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Μπλίνκεν – Μητσοτάκη στα Χανιά: Επιβεβαιώνεται η στενή συνεργασία των δύο χωρών

Στη συνάντηση συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα και η ειδική σύμβουλος Διεθνούς Πολιτικής και Δημόσιας Διπλωματίας του πρωθυπουργού Αριστοτελία Πελώνη.

πηγη:ertnews

 

Σχετικές αναρτήσεις

Έβρος: Στο «κόκκινο» οι μεταναστευτικές ροές – Περίπου 900 άτομα επιχείρησαν να μπουν σε 4 μέρες.

lazaros lazaros

POLITICO – Ο Κινέζος Xi Jinping θα επισκεφθεί τη Γαλλία στις αρχές Μαΐου

lazaros lazaros

Φαρμακεία: Ειδική εφαρμογή για τις εφημερίες από τον Φεβρουάριο του 2024

lazaros lazaros