Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Σολτς: Τέλος τα πυρηνικά εργοστάσια για τη Γερμανία

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο κατασκευής νέων πυρηνικών ηλεκτροπαραγωγικών εργοστασίων, παρά τις εκκλήσεις στο κοινοβούλιο να υπάρξει αλλαγή της πολιτικής του Βερολίνου στο ζήτημα.

Όσοι ζητούν να ανεγερθούν νέα πυρηνικά ηλεκτροπαραγωγικά εργοστάσια ξεχνούν ότι απαιτούνται ως και 15 χρόνια και δαπάνες 15 ως 20 δισεκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή καθενός, τόνισε ο Σολτς.

Θα ολοκληρώνονταν «στα τέλη της δεκαετίας του 1930» και θα παρήγαγαν ρεύμα «με τιμές διπλάσιες ως τριπλάσιες από αυτές που πληρώνουμε για ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές», ανέφερε ο Σολτς στη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης των Σοσιαλδημοκρατών στο Μόναχο της Βαυαρίας, όπου οι ψηφοφόροι θα κληθούν στις κάλπες στις 8 Οκτωβρίου για να εκλέξουν τη νέα κυβέρνηση του κρατιδίου.

Χριστιανοδημοκράτες και Φιλελεύθεροι ζητούν να παραταθεί η λειτουργία των πυρηνικών εργοστασίων

Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν αυξηθεί δραματικά στη Γερμανία αφότου άρχισε ο πόλεμος στην Ουκρανία με την εισβολή του στρατού της Ρωσίας το 2022.

Το Βερολίνο έσπευσε να αναζητήσει εναλλακτικές πηγές εφοδιασμού, εγκαταλείποντας τις φθηνές ρωσικές πηγές ενέργειας.

Η Μόσχα μείωσε αισθητά τις προμήθειες αερίου και οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη ανταγωνίζονται για άλλες πηγές.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU), το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), αλλά και το φίλα προσκείμενο στον επιχειρηματικό κόσμο συμπολιτευόμενο κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) έχουν καλέσει να παραταθεί η χρήση των υπαρχόντων πυρηνικών ηλεκτροπαραγωγικών εργοστασίων, παρότι οι τελευταίοι σταθμοί έκλεισαν τους αντιδραστήρες τους νωρίτερα φέτος.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ έχει δηλώσει πως θέλει να κατασκευαστεί νέος αντιδραστήρας εκεί για να γίνει έρευνα όσον αφορά την πυρηνική σύντηξη.

πηγη:GRland.info

Σχετικές αναρτήσεις

Φλώρινα: Στάσεις λεωφορείων με έργα τέχνης

lazaros lazaros

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Πότε ξεκινά σε λιανεμπόριο και βιομηχανία

lazaros lazaros

Περιοδεία του Γιώργου Ιωακειμίδη στη Ραφήνα πραγματοποιήθηκε χθές 23/9/23 .

lazaros lazaros