Ανατολική Αττική
LIFESTYLEΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Sotheby’s:Έδωσαν $6,2 εκατ. για μια μπανάνα σε τοίχο – Βίντεο

«Η πιο ακριβή μπανάνα του κόσμου», όπως αποκάλεσε ο υπεύθυνος της δημοπρασίας το viral έργο τέχνης του Maurizio Cattelan, Comedian (2019), πουλήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 20/11 στον οίκο Sotheby’s της Νέας Υόρκης.

Το περίφημο έργο τέχνης, που απεικονίζει μια μπανάνα κολλημένη με μονωτική ταινία σε έναν τοίχο, απέσπασε 5,2 εκατομμύρια δολάρια, με την τελική τιμή (συμπεριλαμβανομένου του πριμ του αγοραστή) να είναι 6,24 εκατομμύρια δολάρια.

Πήγε σε πελάτη του Jen Hua, ανώτερου αντιπροέδρου του Sotheby’s, αναπληρωτή προέδρου της Ασίας, προέδρου της Κίνας.

Λίγο μετά την πώληση της παρτίδας, ο οίκος Sotheby’s αποκάλυψε ότι αγοραστής ήταν ο Justin Sun, ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων TRON.

Το έργο Comedian του Cattelan έκανε για πρώτη φορά αίσθηση πριν από πέντε χρόνια στην Art Basel Miami Beach, όπου η πρώτη από τις τρεις εκδόσεις του έργου πωλήθηκε για 120.000 δολάρια από τον Perrotin.

Η γκαλερί αποχωρίστηκε τη δεύτερη έκδοση για το ίδιο ποσό λίγο αργότερα, προτού ανεβάσει την τιμή κατά 30.000 δολάρια για την τρίτη μπανάνα που αγοράστηκε από το Μουσείο Guggenheim.

Την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, ο οίκος Sotheby’s πούλησε τη δεύτερη έκδοση του Comedian, η οποία πουλήθηκε για περισσότερο από το τετραπλάσιο της εκτίμησής της ύψους 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων.

Οι προσφορές ήταν σφοδρές, καθώς ο Barker κατάφερε να αυξήσει την τιμή μέσα σε περίπου 10 λεπτά, με τις προσφορές να προέρχονται τόσο από το διαδίκτυο, όσο και από το τηλέφωνο και μέσα στην αίθουσα.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο κινεζικής καταγωγής, με έδρα τη Νέα Υόρκη, επιχειρηματίας κρυπτονομισμάτων Justin Sun ανακοίνωσε στο X όχι μόνο ότι ήταν ο αγοραστής του Comedian (2019) του Maurizio Cattelan, αλλά ότι θα έτρωγε το κεντρικό του κομμάτι, την μπανάνα, «τιμώντας τη θέση του τόσο στην ιστορία της τέχνης όσο και στη λαϊκή κουλτούρα».

monopoli

Σχετικές αναρτήσεις

Kοσμολογία: η θρησκεία του επιστήμονα «Η προέλευση του σύμπαντος είναι το απόλυτο αίνιγμα», λέει στην «Κ» ο θεωρητικός φυσικός και κοσμολόγος Τόνι Ρόθμαν

lazaros lazaros

Επεισόδιο Σπανάκη, Δημάρχων ΚΚΕ Στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ)

lazaros lazaros

Η πόλη που πρόσφερε σπίτια με 1 ευρώ σήμερα σφύζει από ζωή

lazaros lazaros